Esplais Més Sostenibles

Activitats

Embolcalls més sostenibles

El millor residu és el que no es genera!

Recull d’activitats per treballar la prevenció dels residus

  1. Investiguem els residus que generem. L’activitat planteja fer una diagnosi sobre els residus que generem a l’esplai a partir de l’anàlisi dels embolcalls dels esmorzars i/o berenars i d’una reflexió sobre els nostres hàbits alimentaris.
  2. Bola d’Alumini! Descoberta de les propietats de l’alumini i del seu impacte al medi ambient, per a prendre consciència sobre la necessitat de consumir-lo amb mesura i responsabilitat.
  3. Les 3 R’s. Definir i aclarir què són les 3 R’s i com ho podem aplicar aquesta estratègia en  la nostra vida quotidiana. Joc envàs on vas? Basat en el joc editat per la Generalitat, l’activitat és un divertit joc per aprendre a separar els residus.
  4. Eureka! Vivim immersos en la cultura de l’acumulació i del “comprar – usar – llençar”. L’activitat ens convida a reflexionar sobre aquesta qüestió i a pensar creativament sobre quins altres usos poden tenir els residus i els objectes que llancem.
  5. Ens comprometem! Activitat de tancament del bloc temàtic. A què ens comprometem? Com farem el seguiment de les accions? Qui i com les avaluarem?
Aigua, font de vida!

L’aigua és un bé comú imprescindible per a la vida, que cal preservar a partir de l’estalvi i de reduir la brutícia que hi aboquem.

Recull d’activitats per treballar la gestió de l’aigua

  1. L’aigua un gran tresor! L’activitat planteja una revisió dels nostres hàbits quotidians per adonar-nos de quant és d’important l’aigua a les nostres vides.
  2. Gimcana Cuidem l’aigua! Algunes de les qüestions que abordem a través d’aquesta gimcana són: el cicle de l’aigua, substàncies que la contaminen, l’accés a l’aigua en un món desigual hàbits per fer-ne un ús racional, etc.
  3. Aigua màgica. La finalitat d’aquesta activitat és apropar-nos a l’aigua, conèixer les seves propietats a través de l’experimentació i despertar la curiositat dels nois i noies envers aquest element per aprendre a apreciar-lo i a valorar-lo.
  4. Eco- auditoria de l’aigua. Activitat central que planteja fer una diagnosi sobre la gestió de l’aigua a l’esplai per comprendre les problemàtiques associades al malbaratament de l’aigua i fer-ne un ús més responsable. Ens comprometem! Activitat de tancament del bloc temàtic.
  5. A què ens comprometem? Com farem el seguiment de les accions? Qui i com les avaluarem?
Millorar l'entorn

La salut de l’entorn és la salut de tots i totes!

Recull d’activitats per treballar la millora de l’entorn

1. La natura fantàstica del barri. Observar i experimentar els elements que conformen les zones verdes del barri i perquè els nois i noies puguin arribar a tenir un compromís de millora i d’estima pel seu entorn més proper.

2. Fauna misteriosa al barri! Activitat artística amb deixalles trobades al barri per conscienciar el veïnat sobre la quantitat de residus que hi aboquem.

3. Projecte Rius. Iniciativa desenvolupada per Associació Hàbitats. Aquesta acció fomenta l’apropament de les persones al riu i permet conèixer com són i com funcionen els ecosistemes fluvials, els organismes que hi podem trobar, la seva importància ambiental i social, així com els problemes que pateixen i què podem fer per millorar-los.

Embolcalls més sostenibles
Aigua font de vida
Activitats per millorar l'entorn

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai