Esplais Més Sostenibles

Recursos

Vídeos Esplais Més Sostenibles

Aquí us deixem els vídeo espots que han creat els grups de joves dels esplais Pingüí (Sant Andreu de la Barca), Nus (Sant Joan Despí)  i Bellvitge (Hospitalet de Llobregat),  per conscienciar la ciutadania sobre els efectes dels nostres hàbits de consum pel medi ambient.

Aquests espots han estat dissenyats íntegrament pels joves. Hi ha participat prop de 50 nois i noies entre els 13 i els 16 anys.

La iniciativa ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

+ Activitats Àrea Metropolitana de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona col·labora amb la campanya Esplais més Sostenibles, a través del seu programa d’Educació per a la Sostenibilitat,  posant a disposició dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai activitats divulgatives i recursos per ajudar a incorporar hàbits més sostenibles en la vida quotidiana.

Pel període novembre, desembre i casal de Nadal (desembre -gener),  els esplais que territorialment esteu a l‘àrea metropolitana de Barcelona podeu sol·licitar fins a un màxim de 3 activitats del següent catàleg:

 

CATÀLEG D’ACTIVITATS I RECURSOS

Temàtica: Residus i Recursos

 • ANEM AL MERCAT: El conte d’en Panxut i en Marcel apropa els nens/es al món dels residus. Els nens/s venen i compren al mercat simulat i se’ls convida a pensar sobre comprar sense envasos, comprar la quantitat justa que cal, menjar sa….
  Edat: de 2 a 7 anys
  Durada: 1 hora
  Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.
 • DE CABÀS A CABÀS…UNA BONA COMPRA FARÀS: A través del joc de l’oca es posa en pràctica el consum responsable i es plantegen els principals impactes que causen els diferents estils de vida.
  Edat: de 5 a 12 anys.
  Durada: 1 hora.
  Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda. Diumenges matí.
 • QUÈ POTS FER TU? PREVENCIÓ I RECOLLIDA SELECTIVA: En aquesta activitat els participants han de preparar un berenar per un aniversari repensant què necessiten realment i les diferents alternatives de productes. En acabar la festa…què fem amb els residus?
  Edat: de 10 a 18 anys. Durada: 1 hora.
  Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.
 • ELS ABANDONES? ELECTRODOMÈSTICS I GRANS RESIDUS: Dinàmica participativa on s’aprèn què hem de fer amb els residus grans i els electrodomèstics quan ja no els volem i què se’n fa després.
  Edat:
   de 10 a 17 anys.
  Durada: 1 hora.
  Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.  

 Temàtica: El cicle de l’aigua

 • UN GOT D’AIGUA: Tast d’aigües per assaborir els diferents tipus d’aigua i conèixer les característiques de l’aigua potable d’aixeta.
  Edat: de 7 a 16 anys.
  Durada: 1 hora.
  Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda i Diumenges matí.
 • AIGUA NETA!: experimenten amb aigua, sorra, oli… Per aprendre els procediments de depuració de l’aigua.
  Edat: de 9 a 15 anys.
  Durada: 1 hora.
  Dies:
   Dilluns a dissabte – matí i tarda. Diumenges matí.

Temàtica: Energia i canvi climàtic

 • EL CANVI CLIMÀTIC I EL VERD URBÀ: CAN RIGAL, UN CLAR EXEMPLE: Visita participativa al parc per descobrir el paper que juga el teixit del verd urbà com a element mitigador de l’illa de calor de la ciutat, així com a element de confort tèrmic.
  Edat:
   a partir de 8 anys.
  Durada: segons modalitat: 2h. visitant al parc o 40’ al centre.
  Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai