Què és?
Esplais més Sostenibles és la segona campanya emmarcada en la Proposta Educativa B612, per un consum conscient i sostenible que té per objectiu sensibilitzar sobre l’impacte del nostre consum en el medi ambient. Tots els centres d’esplai de la Federació Catalana de l’Esplai que s’adhereixin a la campanya i assumeixin els compromisos rebran el distintiu “Esplais més Sostenibles”. Un reconeixement a la seva tasca i un estímul per seguir treballant envers la sostenibilitat.
Objectius de la proposta
5 Aspectes clau sobre la campanya
- Esplais més sostenibles proposa un seguit d’intervencions a partir de la revisió dels nostres hàbits en relació amb tres temes: els residus que generem a través dels esmorzars i dels berenars, la gestió de l’aigua al centre i l’estat de l’entorn proper.
- Aquests tres àmbits d’intervenció suposen un punt de partida per millorar la sostenibilitat del centre, però en cap cas esgoten totes les possibilitats de treball.
- Endegar aquest procés implica un compromís de millora contínua, per això, la implicació dels infants, les famílies, l’equip, és fonamental. La constitució de comissions o comitès “verds” són mecanismes de participació que funcionen molt bé per assumir el treball amb responsabilitat.
- Tot el que fem a l’esplai és una “pràctica” que pot transferir-se a altres àmbits: a casa, a l’escola, al barri… Aprofitem-ho i posem-ho en valor.
- Sensibilitzar, denunciar i donar visibilitat a les accions que duem a terme és necessari per difondre el què hem fet i per multiplicar el seu efecte transformador.
El desenvolupament sostenible és el desenvolupament que satisfà les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures de satisfer les seves necessitats.