Fauna Misteriosa Al Barri

  • de 3 a 99 anys
  • Activitat artística i Aprenentatge i servei
  • Ciutadania compromesa, Consum responsable, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Camins

Descripció

Amb aquesta activitat es pretén crear consciència de la quantitat de residus que es generen al barri. Des d’aquells que es dipositen als seus contenidors, fins als que es troben llençats en una cantonada.

Objectius

  • Desenvolupar la motricitat fina dels infants i la seva creativitat a partir de la creació de les diferents obres.
  • Conscienciar-se del volum de deixalles que trobem al barri i les seves possibilitats de transformació.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Aquesta activitat planteja la creació d’una exposició sobre la fauna del barri a partir de les deixalles que trobem en aquest. L’activitat dóna l’oportunitat a tots els membres de l’entitat de poder participar i implicar-se en un projecte comú.

Perquè cada cop al nostre planeta s’estan generant més i més deixalles. L’acumulació d’aquestes s’està convertint en un problema, ja que se’ns acaben els espais, els llocs, les zones… Poc a poc es busquen solucions seguint conceptes com: el reciclatge, però… i si busquem la seva reutilització? I si busquem la manera de convertit aquestes deixalles en obres d’art?

Aquí entra en joc la nostra activitat, aquesta planteja la creació d’una exposició sobre la fauna del barri a partir de les deixalles que trobem en aquest. L’activitat dóna l’oportunitat a tots els membres de l’entitat de poder participar i implicar-se en un projecte comú.

OBJECTIUS EDUCATIUS

– Desenvolupar la motricitat fina dels infants i la seva creativitat a partir de la creació de les diferents obres.

– Conscienciar-se del volum de deixalles que trobem al barri i les seves possibilitats de transformació.

ACTIVITATS

Descoberta de l’entorn

Per tal de conèixer el nostre barri i la seva situació vers les deixalles, proposem fer una visita pel barri (posterior preparació de l’equip) i descobrir aquelles zones més afectades per les deixalles. A partir d’aquesta visita volem que els infants i joves s’adonin de la situació i siguin ells els que denunciïn i informin la resta de l’entitat de la problemàtica del barri.

Recollida de deixalles

A partir d’aquesta situació de denúncia, la nostra idea és convocar una nova sortida al barri. Guiats pel grup d’infants que havien fet la visita anterior, anirem als llocs i espais més afectats per les deixalles i es farà una recollida. Una molt bona proposta és fer-ho a partir d’una gimcana o d’un concurs per grups, per tal de dinamitzar l’activitat i crear una motivació externa.

Creació d’obres d’art

Després de recollir el conjunt de deixalles aquestes seran presentades a l’esplai i s’organitzarà un taller per transformar-les en obres d’art. Aquestes obres d’art tindran com a tema comú la fauna del barri. Els materials a utilitzar seran les deixalles i altres aportats per l’entitat.

Exposició i/o concurs

A partir de les creacions dels diferents membres de l’entitat crearem una exposició en algun espai públic d’aquesta i un posterior concurs per tal de valorar els resultats. La proposta és que les categories siguin de l’estil: el més original, la més elegant, etc.

EIX ARTÍSTIC

Es pot convidar a tots els membres de l’entitat, a participar del concurs i de l’exposició. Aquest fet, la creació d’obres d’art, potencia la creativitat dels nens/es i joves i ajuda a desenvolupar la seva part artística.

Descarrega’t aquest pòster de “Les espècies més perilloses de la Mediterrània

CONNEXIONS AMB ALTRES ACTIVITATS

Gimcana del reciclatge

Bola d’Alumini

Eureka!

Creació d’embolcalls reutilitzables

Envàs on vas?!

Gimcana del reciclatge

 

Valoració

– Motivació i interès mostrat vers l’activitat

– Grau d’implicació en l’organització de l’activitat proposada a l’eix artístic

– Canvis personals i/o col·lectius realitzats

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Consum responsable, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística i Aprenentatge i servei
Projecte Proposta educativa Camins
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai