Menjar canvia el món

Recursos

T’ho volem posar fàcil per desenvolupar la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN. Aquí trobaràs molts recursos que et poden ajudar i complementar les activitats, reptes i dubtes que vagin sorgint al llarg dels dos cursos que durarà la proposta (2021-23). Com més informada estiguis, més bé podràs desenvolupar la tasca educativa. Descobreix els recursos!

franja verduretes
RECEPTARI

Receptari amb 50 receptes fàcils, saludables, sostenibles i atractives per als infants. Són receptes de les nostres cuines escolars i també proposades pels infants de les escoles i esplais on estem presents.

> Consulta el receptari

Guia "El repte del malbaratament" (22-23)

Durant el curs 22-23 despleguem “El repte del malbaratament” com a projecte de curs dins la proposta educativa Menjar Canvia el Món. Consulta al següent genially tots els detalls:

> El repte del malbaratament

Guia Petita Infància

A la Guia d’orientacions per a la petita infància hi trobaràs estratègies pedagògiques especialment pensades per a entorns educatius amb infants de 0 a 3 anys i les seves famílies.

> Guia orientacions per a la Petita Infància

Cartes de La Revolució de les Carxofes
Guia de l'hort

Per tal d’iniciar el projecte de l’hort a l’esplai o l’escola, aquí tens una guia pràctica que t’acompanyarà en tot moment. Amb recursos i activitats associades:

>> FEM UN HORT? Guia pràctica de l’hort ecològic i educatiu

Quadern pedagògic

Visita la pàgina del quadern pedagògic on aprofundim en la fonamentació teòrica de la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.

Hi trobaràs conceptes clau, estratègies pedagògiques, dades a tenir en compte i idees útils per reforçar els teus coneixements i estar ben preparat o preparada per desenvolupar la proposta educativa al llarg d’aquests dos cursos.

> Quadern pedagògic

Llibres i contes

Guia 100 contes sobre l’Alimentació Saludable i Sostenible 

25 Llibres de receptes per cuinar amb nens i nenes

“El Cuc i la Lluna”. Conte inèdit de Laura Blasco Farelo i Carla Pujol i Blasco. Aquest conte està vinculat a l’eix d’animació de la Xef Pota Verda de la proposta educativa Menjar Canvia el Món.

Webs
Informes i guies d'altres entitats
Maletes pedagògiques

Maletes equipades amb jocs i contes relacionats amb la proposta educativa. Disponibles exclusivament per als centres d’esplai de la Federació Catalana de l’Esplai o les escoles amb Temps Educatiu del Migdia Fundesplai.

Elements clau

Quadern pedagògic

Encara no te l’has llegit? Te’l pots descarregar per aprofundir en les temàtiques de la proposta educativa i aclarir conceptes per fer front a aquesta aventura educativa.

Eix d'animació

La Xef Pota Verda i una colla de personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats de 3 a 12 anys. Els grups de joves duran a terme els MENJAREPTES i moltes altres activitats.
Els vols descobrir?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Amb la col·laboració de

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai