Menjar canvia el món
Logo_Color_rodó

QUÈ ÉS?

MENJAR CANVIA EL MÓN és la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2021-2023. Una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible. Estem en una dècada decisiva. Vivim una emergència climàtica, social i de salut planetària global que afecta totes les formes de vida i compromet greument el present i la vida futura. Hem d’actuar amb eficàcia i el sistema alimentari esdevé la palanca de canvi per fer un món millor.

L’educació és el pilar que pot permetre accionar el canvi que modifiqui les maneres de viure, de relacionar-nos i les prioritats per salvar el planeta.

Arcadi Oliveres, 2021

Elements clau

Activitats

Activitats de lleure per a totes les edats enfocades a despertar l’esperit crític i aprofundir en la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.
Educació per l’alimentació sostenible i saludable.

Eix d'animació

La Xef Pota Verda i una colla de personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats de 3 a 12 anys. Els grups de joves duran a terme els MENJAREPTES i moltes altres activitats.
Els vols descobrir?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Recursos destacats

EL RECEPTARI

Receptari amb 50 receptes fàcils, saludables, sostenibles i atractives per als infants per cuinar en família, a l’escola o l’esplai. Receptes de les nostres cuines i dels infants de les escoles i esplais on estem presents. Descarregable en PDF!

EL REPTE DEL MALBARATAMENT

Guia amb orientacions pedagògiques i recursos per desenvolupar el projecte del repte del malbaratament alimentari que es durà a terme durant el curs 22-23.

EXPOSICIÓ MENJA, ACTUA, IMPACTA

Una gran exposició temporal sobre l’alimentació saludable i sostenible. Amb tallers i activitats educatives. A partir de la tardor 2021 a Centre Esplai. No te la perdis!

Amb la col·laboració de

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai