Esplais Més Sostenibles

ACTIVITATS AMB

AMBL’Àrea Metropolitana de Barcelona col·labora amb la campanya Esplais més Sostenibles, a través del seu programa d’Educació per a la Sostenibilitat,  posant a disposició dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai activitats divulgatives i recursos per ajudar a incorporar hàbits més sostenibles en la vida quotidiana.

Pel període novembre, desembre i casal de Nadal (desembre -gener),  els esplais que territorialment esteu a l‘àrea metropolitana de Barcelona  podeu sol·licitar fins a un màxim de 3 activitats del següent catàleg: (a sota trobareu el formulari de sol·licitud)

CATÀLEG D’ACTIVITATS I RECURSOS

Temàtica: Residus i Recursos

MERCAT 2ANEM AL MERCAT: El conte d’en Panxut i en Marcel apropa els nens/es al món dels residus. Els nens/s venen i compren al mercat simulat i se’ls convida a pensar sobre comprar sense envasos, comprar la quantitat justa que cal, menjar sa….Edat: de 2 a 7 anys Durada: 1 hora Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.

CABÀSDE CABÀS A CABÀS…UNA BONA COMPRA FARÀS: A través del joc de l’oca es posa en pràctica el consum responsable i es plantegen els principals impactes que causen els diferents estils de vida. Edat: de 5 a 12 anys. Durada: 1 hora. Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda. Diumenges matí.

 

RECOGIDAQUÈ POTS FER TU? PREVENCIÓ I RECOLLIDA SELECTIVA: En aquesta activitat els participants han de preparar un berenar per un aniversari repensant què necessiten realment i les diferents alternatives de productes. En acabar la festa…què fem amb els residus? Edat: de 10 a 18 anys. Durada: 1 hora. Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.

Residus_ELS ABANDONES? ELECTRODOMÈSTICS I GRANS RESIDUS: Dinàmica participativa on s’aprèn què hem de fer amb els residus grans i els electrodomèstics quan ja no els volem i què se’n fa després. Edat: de 10 a 17 anys. Durada: 1 hora. Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.  

 

 Temàtica: El cicle de l’aigua

Got d aigua 2UN GOT D’AIGUA: Tast d’aigües per assaborir els diferents tipus d’aigua i conèixer les característiques de l’aigua potable d’aixeta. Edat: de 7 a 16 anys. Durada: 1 hora. Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda i Diumenges matí.

 

AIGUA NETAAIGUA NETA!: experimenten amb aigua, sorra, oli…per aprendre els procediments de depuració de l’aiguaEdat: de 9 a 15 anys.  Durada: 1 hora. Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda. Diumenges matí.

 

Temàtica: Energia i canvi climàtic

Canvi climatic_3

EL CANVI CLIMÀTIC I EL VERD URBÀ: CAN RIGAL, UN CLAR EXEMPLE: Visita participativa al parc per descobrir el paper que juga el teixit del verd urbà com a element mitigador de l’illa de calor de la ciutat, així com a element de confort tèrmic. Edat: a partir de 8 anys. Durada: segons modalitat: 2h. visitant al parc o 40’ al centre. Dies: Dilluns a dissabte – matí i tarda.

 Podeu sol·licitar aquestes activitats emplenant aquest formulari.  i indiqueu al costat del nom de la vostra entitat que sou membres de la Federació Catalana de l’Esplai. 

EXPOSICIÓ 

EXPOSICIÓDos plafons per sensibilitzar sobre la importància de promoure la reutilització dels productes i la seva relació amb la reducció de les emissions CO2. 

Per sol·licitar l’exposició envieu-nos un correu a federacio@fundeseplai.org

 

 

 

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai