Esplais Més Sostenibles

endisant 2Des del centre d’Esplai Endinsa’t estem engegant tot un nou projecte que gira entorn a la millora del nostre pati. Des de fa poc temps gaudim d’aquest espai, un pati gran amb una explanada de sorra plena d’herbes. Quan els infants van saber que disposàvem del pati de seguida van fer una pluja d’idees de que els hi agradaria tenir: volem una cabana, volem plantetes, volem un hort… Davant la quantitat de demandes, ens hem engrescat a fer una rehabilitació de l’espai que permeti recollir les seves propostes i, des de fa uns dissabtes els infants de l’esplai han començat a fer el seu planter. Vam reunir una sèrie de llavors i ens vam posar en marxa per anar sembrant cada llavor. Dissabte darrere dissabte els infants són els que reguen les llavors, miren que passa, les cuiden…

Basant-nos en tot un treball de material reciclat i l’ús dels residus que generem, tenimendisat 1 entre mans fer una cabana amb ampolles i garrafes d’aigua. La dificultat d’aconseguir certs materials per fer una cabana, ens va fer rumiar amb quins altres materials podríem fer-ho i ens vam adonar que les ampolles de plàstic era un material que tenim a la nostra mà. De moment, tenim pensada com serà l’estructura i ara ens posem a recollir tot aquell material que necessitem. Amb aquesta proposta ens adonarem quina és la quantitat de residus que podem generar, en aquest cas de plàstic, i el que aquest material ens permet fer.

Equip educatiu esplai Endinsa’t

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai