Esplais Més Sostenibles

campiquipugui custòdia territori campiquipugui 3 campiquipugui 2A finals de l’any passat, van impulsar un acord de custòdia duna finca, al municipi de La Riera de Gaià. Fins els anys 90, en aquest espai s’hi abocaven les deixalles urbanes de La Riera de Gaià. Un cop es va clausurar, l’Ajuntament de La Riera va arranjar la finca, retirant runes i reomplint-ho amb terra vegetal. Posteriorment i en diferents petites intervencions, primer del Grup de Joves de

 

 

 

 

 

 

 

La Riera i després de l’Esplai Campiquipugui de La Riera, s’han dut a terme diverses plantacions d’arbres  sobretot pi pinyoner i alzina i d’arbusts com ara llentiscle o mata,romaní i espígol.

En aquest acord hi col·laboren:  el propietari, l’Ajuntament de La Riera de Gaià, La Sínia, i l’entitat juvenil lAssociació Campiquipugui de La Riera de Gaià.

L’Esplai Campiquipugui, el passat gener va organitzar una excursió fins aquest espai i va plantar mates d’espígol amb  l’objectiu de potenciar aquesta espècie, ja que a La Riera, es tradicional recollir la part florida de l’espígol per fer-ne falles i cremar-les el dia de reis. A part d’aquesta acció, tenen pensades altres activitats com realitzar una festa de l’arbre per a potenciar-ne l’arbrat i penjar caixes niu.

L’esplai participa d’aquest projecte des de fa anys i inclús ha rebut premis en reconeixement a la seva tasca social i ambiental.

Enhorabona per tot aquest treball!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai