Menjar canvia el món
títol MENJAREPTES

Eix d’animació de 12 a 17 anys

franja verduretes
Menjareptes_alimentacio_Fundesplai_rodo

Els MenjaReptes són propostes d’Aprenentatge i Servei que plantegen l’exploració de diversos temes relacionats amb l’alimentació i la sostenibilitat a partir de proves i reptes. S’orienten a la mobilització i el compromís social.

Cada MenjaRepte planteja una problemàtica vinculada al sistema d’alimentació i el model de consum. Inclou un conjunt d’activitats i proves d’exploració i sensibilització i una proposta de treball que és una crida a la participació i el servei a la comunitat.

franja verduretes

Orientacions pedagògiques

Els MenjaReptes són propostes de petits projectes basats en la metodologia de l’Aprenentatge Servei pensats per als nois i noies majors de 12 anys. S’orienten a la mobilització i el compromís social.

Cada MenjaRepte inclou un conjunt d’activitats i proves d’exploració i sensibilització. Treballeu els aspectes que considereu rellevants i s’ajustin millor a la comprensió i maduresa del vostre grup. També a les vostres possibilitats d’intervenció. No cal fer-ho tot.

Els reptes estan pensats perquè es puguin desenvolupar al llarg del curs escolar, seguint una lògica temporal (primer, segon i tercer trimestre).

Un tema que hauríeu de valorar és la possibilitat de donar un reconeixement o incentiu als i les joves quan superin un MenjaRepte: amb una sortida que els faci especial il·lusió; amb un diploma; amb un reconeixement públic, etc.

 

Els reptes

Repte LES CUES DE LA FAM

Planteja la col·laboració amb entitats del territori per a recaptar aliments. S’inscriu en el marc de la primera campanya col·lectiva: celebració dels Drets de l’infant, 20 de novembre.

Repte STOP MALBARATAR MENJAR

Proposa investigar sobre el malbaratament alimentari i organitzar una campanya de conscienciació  a través del mercat i les botigues del barri.

Repte SOBREENVASATS

Interpel·la a l’acció per a sensibilitzar la ciutadania sobre els residus que genera l’envasat excessiu dels aliments i mostrar alternatives.

 

frase_alimentacio_Fundesplai_verd
franja verduretes

Altres elements clau

Activitats

Activitats de lleure per a totes les edats enfocades a despertar l’esperit crític i aprofundir en la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN.
Educació per l’alimentació sostenible i saludable.

Quadern pedagògic

Encara no te l’has llegit? Te’l pots descarregar per aprofundir en les temàtiques de la proposta educativa i aclarir conceptes per fer front a aquesta aventura educativa.

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública.
#DretAlimentació20N (novembre 2021)
#Alnatural (març 2022)

Amb la col·laboració de

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai