Camins

5 raons per fer excursions

T’ajudarà a marcar-te reptes i a créixer en autonomia

Pujar una muntanya, fer una travessa o participar en una marxa són experiències que d’una manera natural eduquen, entre moltes altres coses, en l’esperit de superació i sacrifici, la voluntat, l’autoregulació, l’adaptació a situacions adverses, la capacitat de treball, l’acceptació o el plaer de l’esforç quan assolim els nostres objectius.

Descobriràs la bellesa i la diversitat de la nostre terra

Catalunya és un autèntic trencaclosques de micropaisatges. Sembla que a cada revolt del camí ens puguem sorprendre amb un paisatge nou: mar, zones àrides, valls, baixa i alta muntanya… Si a això li sumem la diversitat cultural i històrica, pròpia de ser un lloc de pas, el resultat és un país ric i divers del qual en formem part i amb el qual, forgem la identitat. Les excursions, en totes les seves vessants, són una porta oberta per a descobrir el món i per aprendre a interpretar-lo i a estimar-lo.

Estimaràs la natura tot practicant l’esport més antic del món: caminar!

Aquesta és una invitació a que “passis de la mandra” i et deixis captivar per l’encís dels camins de muntanya, en ple contacte amb la natura. Que et retrobis amb les seves olors i colors, i que visquis l’experiència d’anar d’un lloc a l’altre amb l’únic mitjà de transport que no ens costa diners i ens aporta molta salut: caminar. Recuperem aquesta sensació, el cos en moviment, sentint que formem part de l’escenari que trepitgem perquè també nosaltres som part de la natura.

Viuràs amb majúscules el valor de l’amistat

Hi ha quelcom de transcendent en la vivència de la muntanya, difícil de descriure, que fa que et sentis més a prop dels altres. Però a més a més, en una excursió, es viuen moltes situacions que predisposen a l’amistat: quan et defalleixen les forces i sents les paraules d’ànims dels companys, quan enfilem plegats una pendent de mil dimonis, quan has esgotat la teva aigua i algú t’apropa la seva cantimplora, quan sents l’emoció compartida dalt del cim, quan seiem en silenci impressionats pel paisatge,…. companyonia, generositat, respecte, esforç, solidaritat, felicitat són valors que prenen un nou significat.

Gaudiràs i et retrobaràs amb tu mateix

A banda de l’esforç, les excursions et proporcionen moltes oportunitats de passar-ho bé i de fruir de coses ben senzilles: estirar-se a l’herba i contemplar el cel, remullar-se els peus en el riu, amagar-se sota el fullatge, contemplar una nit estelada….D’altra banda, caminar i totes les vivències que l’envolten (esforç, superació, constància…), milloren el coneixement d’un mateix, aprenentatge que podràs traslladar a altres àmbits de la teva vida.

Amb el suport i la col.laboració

Generalitat
AMB
inefc
Ajuntament de barcelona
logo diputació
OTROS_FINES_I_S_GOB600

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai