Camins

Què és?

Camins és la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2015 – 2017.

Una proposta que treballa l’excursionisme, un dels trets d’identitat més importants de l’educació en el lleure a Catalunya. Les excursions i les activitats a l’aire lliure, en contacte amb la natura, són les més preuades pels infants i el jovent. Cap altra activitat com aquesta aporta vivències tan intenses i de gran impacte educatiu en la canalla. Explorar, experimentar, olorar, tocar, caminar, cansar-se, meravellar-se… tot això i més es posa en joc quan marxem d’excursió. Hi ha qui diu que la natura esdevé una de les millors aules possibles per aprendre i per a créixer

En aproximar-nos a les muntanyes, els paisatges ens van absorbint lentament i profunda, i deixen dins nostre una sensació vital molt especial.

Jordi Quera

Muntanyenc, formador, escritor i President de Mountain Wilderness Internacional

5 RAONS PER FER EXCURSIONS

climbing9

T’ajudarà a marcar-te reptes i a créixer en autonomia

mountain26

Descobriràs la bellesa i la diversitat de la nostra terra

hiking3

Estimaràs la natura tot practicant l’esport més antic del món: caminar!

hiking2

Viuràs amb majúscules el valor de l’amistat

person242

Gaudiràs i et retrobaràs amb tu mateix

Objectius de la proposta educativa

Educar en valors

Fer excursions amb els nens i les nenes és una oportunitat única per educar en els valors humans, eix fonamental del projecte educatiu dels centres d’esplai: cooperació, esforç, superació, autonomia… prenen gran significació. Reflexionem plegats sobre els valors que associem a la pràctica excursionista.

Millorar el plantejament pedagògic

Ens cal fer un pas més per qualificar educativament aquest tipus d’activitats. Deixar de fer excursions desvinculades del projecte de centre, que es preparen d’esquenes a la participació dels infants o que simplement es fan per fer, sense exprimir-ne tot el suc educatiu. Recordem que és una activitat bàsica de la qual en fem bandera!

Estimar i preservar la natura

És fonamental per a la sostenibilitat del nostre planeta que els infants i el jovent estableixin una estreta relació d’estima i de protecció de la natura. Fem-ho des de la participació activa i des de l’estimulació de les emocions.

Més formació

És una assignatura pendent potenciar la formació i els recursos dels equips de monitors i monitores en l’àmbit de l’excursionisme. Sense excuses! posem remei a la manca d’experiència i de formació!

REPTES COL·LECTIUS

Preparem-nos bé

Treure-li tot el suc educatiu a l’excursió.

Activitats

Estimar i gaudir de la natura amb nosaltres

100 fitxes

Les millors excursions, tria la teva. No t’ho perdis!

#enruta

Junts fem més esplai, fem intercanvis

Amb el suport i la col.laboració

Generalitat
AMB
inefc
Ajuntament de barcelona
logo diputació
OTROS_FINES_I_S_GOB600

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai