Teixint

En el marc del Casal d’Estiu Jove municipal d’Esplugues de Llobregat, els joves de l’Esplai Espurnes vam realitzar un projecte per a la sensibilització entorn del bullying.

El procés va començar durant la primera setmana de casal, tots els nois i noies mostraven gran inquietud per l’àmbit de la producció audiovisual. Tots feien referència a la famosa frase de que “una imatge val més que mil paraules”, una forma d’expressar el poder del llenguatge visual per explicar històries, expressar sentiments etc.. Ens faltava doncs la temàtica sobre la que volíem reflexionar i més tard sensibilitzar a la població. Vam fer una petita dinàmica i el bullying va sorgir com una preocupació majoritària. El jovent és molt conscient de que aquest tema és quotidià, en els instituts especialment. La reflexió anava més enllà, no únicament les persones agressores eren culpables, també tots aquells que ho sabien o ho veien i no feien res. Una gran discussió que va ajudar a enfocar el resultat de l’audiovisual final. Durant les següents setmanes vam dissenyar el pla de filmació, creant l’storyboard, distribuint els  papers, demanant ajut a persones adultes per interpretar, aprendre nocions bàsiques per a enregistrar…Va ser un procés llarg però molt engrescador per als joves, tant pels que estaven davant com pels que estaven darrera de les càmeres. La última setmana vam editar el vídeo, vam treballar aspectes bàsics d’edició per tal que es joves poguessin donar la seva opinió respecte aquesta. El resultat final va ser impactant. Justament aquell dia vam tenir la visita de diferents polítics i tècnics de l’Ajuntament que ens van felicitar per la nostra tasca. A més, ens van proposar donar a conèixer el curt en els diferents instituts del municipi, fet que reforça el caràcter de servei d’aquest projecte. Preveiem fer aquestes intervencions durant el 1r i 2n trimestre d’aquest curs 2014-2015.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai