Teixint

Eix d’animació de 3 a 8 anys

Aventura’t amb l’OT

El centre d’interès que es proposa per als infants de 3 a 8 anys és “Aventura’t amb l’Ot”. Serà l’Ot el Bruixot amb el seu mussol qui ens ajudaran a conèixer el nostre entorn, a aprendre a comprometre’ns a través d’un servei que donarà resposta a algunes de les necessitats que haguem identificat, entre d’altres; per tant, l’Ot i el mussol ens faran de guies a l’aventura de l’Aprenentatge Servei.

L’Ot el Bruixot és una tira còmica de Josep Lluís Picanyol, que va començar a publicar-se a la revista Cavallfort el desembre de 1971, fins a l’actualitat. L’Ot el Bruixot, és un bruixot vestit de negre, com els anglesos del segle XVIII, amb calça curta, llacet, barret i capa, sabates amb sivella i mitges blanques, calb i amb quatre pèls com a bigoti, que amb la seva màgia canvia les injustícies i hostilitats del seu entorn de manera enginyosa i creativa. En les seves històries i aventures, sovint, l’acompanya el mussol que és molt observador i aporta un punt de vista més realista de les situacions.

Hem escollit aquest centre d’interès per diferents raons:

  • El personatge de l’Ot el Bruixot és inconformista i creatiu, sempre se les enginya per canviar aquelles coses del seu entorn que no li agraden i per denunciar les injustícies socials. Aquesta actitud inconformista, de transformació positiva i creativa és la que necessitem per endinsar-nos a un projecte d’ApS. De ben segur que la contagiarà a tots els infants!
  • Les aventures de l’Ot el Bruixot estan sempre plenes de màgia, aventura i misteri. Aquest ambient de màgia emmarcat en un context real que ens presenta l’Ot ens permetrà, de manera divertida i engrescadora, proposar i dur a terme accions i serveis a la comunitat per canviar aquelles coses que no ens agrades. A més, la màgia té la potencialitat de poder-nos imaginar qualsevol cosa, ens obre la mirada per construir diverses respostes imaginatives i creatives a les problemàtiques social que ens plantegem.
  • Les seves aventures es situen a molts indrets: a la platja, a la muntanya, a l’univers, al carrer, a correus, a la parada del bus, etc. i no tenen una temporalitat ni localització concreta. Aquesta diversitat d’espais ens permet poder situar l’Ot en qualsevol projecte d’ApS o situació.

Podeu trobar les aventures de l’Ot el Bruixot a les biblioteques del barri o del poble i, fins i tot, que de ben segur podeu trobar-ne alguna tira còmica a casa vostra; ja que és un personatge molt conegut per tots i totes.

Algunes referències on trobar l’Ot el Bruixot són:

  • Revista Cavallfort: www.cavallfort.cat
  • Col·lecció de Norma Editorial: Ot, el Bruixot. Vol.1, 2 i 3
  • Col·lecció de la Galera: Ot, el Bruixot 1, 2, 3, 4, 5 i 6.
  • Col·lecció de Contes de l’Ot el Bruixot de Baula Editorial: L’Ot llegeix un conte, L’Ot i la pluja, L’Ot fa una broma, La capa màgica de l’Ot, El Borin Ot, El drac de l’Ot.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai