Teixint

Eix d’animació de 8 a 12 anys

La història

La Tina, una directora de cinema intrèpida i esbojarrada, va crear l’Escola de Cinema on poder aprendre a participar en projectes d’Aprenentatge Servei per comprometre’ns i transformar el nostre entorn. Un bon dia, la Claqueta Riallera, mentre buscava una escola on anar, va descobrir que aquí podria aprendre a crear projectes per canviar allò que no li agradava del seu entorn i a saber escoltar i explicar-ho a tothom. La Claqueta que és molt optimista i riallera, va pensar que amb el que pogués aprendre podria passar a: 1, 2, 3…acció! i canviar les situacions injustes de l’entorn; i també conscienciar a tothom del què passa i com contribuir per millorar-ho. Des d’aleshores, la Tina i la Claqueta Riallera guien a tots els nens i nenes que s’apunten a l’Escola de Cinema en l’aprenentatge dels projectes d’Aprenentatge Servei i de com comunicar-se dins del grup i fora del grup; perquè tothom conegui i intercanviï el què fa, sent i promou per transformar les situacions injustes del seu entorn. Us animeu a participar-hi?

Els personatges

La Tina és una dona aventurera, amb iniciativa, que sempre té idees estrambòtiques i estrafolàries i que sempre va a tot arreu amb un cabdell de llana i agulles per anar teixint. Així doncs, ens anirà proposant idees esbojarrades per ajudar-nos a obrir la ment i a estimular la creativitat i la imaginació en les solucions als problemes del nostre entorn i del grup. D’aquesta manera, ens ensenyarà com podem anar teixint respostes a les necessitats del nostre entorn, teixint vincles entre nosaltres per col·lectivament fer propostes, i teixint relacions amb altres persones i entitats del barri. La Tina serà qui ens explicarà com construir les accions del projecte i com difondre tot allò que anem fent i sentint a través dels audiovisuals i les xarxes socials. Tots i totes juntes anirem teixint el cabdell de llana a mesura que avanci el curs, casal o colònies o campaments.

La Claqueta Riallera és una claqueta de cinema amb personalitat i molt d’humor, optimista i constructiva. Ens ajudarà a analitzar l’entorn i a reflexionar, i juntament amb els mètodes que ens proposarà la Tina ens permetrà trobar la millor solució als problemes del nostre entorn i a aquells conflictes que sorgeixin dins el grup. Tal com va aprendre a l’Escola de Cinema ens proposarà que per començar a desenvolupar les nostres accions, donem el tret de sortida junts amb: 1, 2, 3… i acció!

A l’Escola de Cinema trobarem tots els recursos que necessitem per fer el projecte d’Aprenentatge Servei i diferents espais on treballar per equips. La Tina i la Claqueta ens proposaran que la decorem i ambientem com nosaltres vulguem segons el projecte que desenvolupem, l’època de l’any que siguem o el que sentim i decidim com a grup. A més, podrem convidar a tothom qui vulgui a participar de l’Escola de Cinema!

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai