Encoratja't

Reptes col·lectius

Les propostes educatives de Fundesplai fomenten el treball educatiu basat en valors amb infants i joves, amb la voluntat de construir una societat present i de futur més justa i igualitària.

No perdem de vista però, que aconseguir una gran fita com aquesta requereix d’accions amb projecció exterior que posin de manifest situacions actuals d’injustícia. És per això que ens proposem diferents reptes col·lectius vinculats a la proposta educativa que mobilitzen el conjunt de projectes i esplais que agrupa Fundesplai en un temps acotat. Tenen per objectiu reforçar la visibilitat del treball que desenvolupem i fer incidència pública en els territoris, a les xarxes, etc.

Pretenem així situar en l’agenda social i política aquestes problemàtiques per tal de trobar una solució conjunta entre tots els agents implicats.  A més de donar veu als infants i joves potenciant el seu paper com a ciutadania compromesa amb el seu entorn.

Proposem dos moments col·lectius per a posar en marxa aquests reptes col·lectius:

Sempre diuen que no em vaig aixecar del seient perquè estava cansada, però no és cert. No tenia més cansament físic del normal després d’un dia de treball. No era vella, encara que molta gent creu que en aquesta època ho era; tenia 42 anys. No, el que estava era cansada de cedir i cedir

Rosa Parks

Activista per als drets civils als EUA

El 20 novembre amb motiu de la commemoració de la Convenció sobre els drets dels infants (1989) celebrem diferents actes amb infants, famílies i comunitat.

Durant el curs 2018-2019 proposem la campanya “EnCORatja’t per la diversitat” . Coneix la campanya aquí!

Durant el mes de març aprofitant la celebració del Dia de la dona de la treballadora, proposarem diferents activitats perquè els infants i adolescents coneguin les aportacions, lluites, i descobriments que han fet o fan les dones a la nostra societat.

M’agradaria veure a qualsevol metge gai sortir de l’armari, que cada advocat gai, cada arquitecte gai sortís de l’armari, s’aixequés i deixés que el món ho sabés. Això faria més per acabar amb els prejudicis, de la nit al dia, que el que ningú imaginaria. Els insto que facin això, que surtin de l’armari. Només d’aquesta manera començarem a guanyar els nostres drets.

Harvey Milk

Activista i polític LGTBIQ als EUA

Elements clau

Activitats

Activitats d’amistat i convivència, de violència zero, de gènere, diversitat afectiva i sexual.

Eix d'animació

“La Carlota s’enCORatja” són 5 relats inèdits de l’escriptora Gemma Lineas, vols saber-ne més?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem per fomentar el treball educatiu basat en valors amb infants i joves, amb la voluntat de construir una societat present i de futur més justa i igualitària.

Amb la col·laboració de:

 

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai