Encoratja't

Què és?

EnCORatja’t és la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2017-2019.

El sexisme, el masclisme, l’assetjament, la LGTBIfòbia, i la violència que se’n deriva, esdevé, encara avui, una xacra social que cal combatre amb fermesa des de tots els àmbits. A través d’aquesta proposta educativa volem assumir el repte d’educar els infants i joves en els valors de la coeducació per a una societat més igualitària, lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència.

Teníem dues opcions: estar callades i morir o parlar i morir. Vam decidir parlar.

Malala Yousafzai

Activista per als drets de les dones

Objectius i quadre sinòptic

Què pretenem?

Educar les noies i els nois, des de la seva participació activa, per construir una societat lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència. Avançar cap una igualtat d’oportunitats real entre totes les persones, indiferentment del gènere.

  • Fomentar entorns de confiança i una convivència basada en els valors de l’amistat i el respecte a la diversitat, a les identitats i orientacions sexuals. A partir del model dialògic de convivència.
  • Promoure la cultura de violència zero per garantir la prevenció i la detecció de conductes sexistes i homòfobes i qualsevol mena d’assetjament.
  • Integrar la perspectiva de gènere en la cultura i les pràctiques de centre.
  • Estimular l’esperit crític i ser agents de transformació social. Organitzar campanyes per denunciar tota forma de violència, en particular l’adreçada a les dones i als col·lectius de LGTBI.
Esquema igualtat de gènere i violència zero

Elements clau

Activitats

Activitats d’amistat i convivència, de violència zero, de gènere, diversitat afectiva i sexual.

Eix d'animació

“La Carlota s’enCORatja” són 5 relats inèdits de l’escriptora Gemma Lineas, vols saber-ne més?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem per fomentar el treball educatiu basat en valors amb infants i joves, amb la voluntat de construir una societat present i de futur més justa i igualitària.

Amb la col·laboració de:

 

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai