Encoratja't

La Carlota s’enCORatja

“La Carlota s’enCORatja” són 5 relats inèdits de l’escriptora Gemma Lienas, els quals, constitueixen l’eix d’animació que acompanya aquesta proposta educativa. És un recurs literari per a què els infants, joves, famílies i professionals de l’educació reflexionem sobre la importància de construir relacions basades en el respecte, l’amistat, la llibertat i la igualtat.

De la mà de la Carlota, un personatge prou conegut de l’escriptora, i d’altres personatges, ens endinsarem en diferents situacions on s’evidencien els prejudicis, la discriminació, l’assetjament…,  però també el valor del grup, l’amistat, el coratge… Temàtiques clau d’aquesta proposta educativa.

A través d’aquests contes podem:

  • Fomentar l’esperit crític i propiciar espais de diàleg mitjançant la pedagogia de la pregunta:. Heu viscut situacions semblants? Per què penseu que aquest personatge actua així? Què penses que hauria de fer…? I si actués d’una altra forma què passaria? Cada relat és una oportunitat per aturar-nos a pensar i reflexionar plegats.
  • Participar activament del final de les històries i plantejar altres finals emprant diferents tècniques: expressió plàstica, escenificacions dels contes, producció de vídeos,….l’art és una eina molt potent per canalitzar emocions i sentiments i per fer denúncia.
  • Estimular les capacitats per passar a l’acció. Animar els infants i joves a conèixer organitzacions que treballen a favor de la igualtat de gènere; plantejar-se accions de col·laboració; organitzar projectes de sensibilització social. Per una infància apoderada i amb veu pròpia.

L’autora

Coneix la Gemma Lienasautora de la Carlota s’enCORatja. Escriptora, feminista  i defensora dels drets de les persones més vulnerables.

Sinopsi dels contes

Personatges

La Carlota, personatge principal dels relats, és una noia optimista, combativa i amb molt sentit de l’humor. No tolera les injustícies i les combat sempre, encara que això li compliqui una mica la vida. Tot li resulta interessant i observa el món amb una mirada crítica.

El Marc, és el germà petit de la Carlota. Un noi que es miralla en la seva germana i que constantment es fa preguntes: per què es riuen de mi si porto una samarreta de color rosa? m’agada el ballet i què? ….

El gat Merlí és un gat ben especial que sembla saber-ho gairebé tot.A través dels seus ulls pot veure coses que aparentment són invisibles…

Aquests personatges i d’altres amics i amigues formen una bona colla amb qui descobrir el valor de l’amistat i la importància de respectar totes les persones, tal com són. Junts formaran “La Colla enCORatjada” per promoure la cultura de la pau i  combatre l’assetjament i les desigualtats.

Elements clau

Activitats

Activitats d’amistat i convivència, de violència zero, de gènere, diversitat afectiva i sexual.

Eix d'animació

“La Carlota s’enCORatja” són 5 relats inèdits de l’escriptora Gemma Lineas, vols saber-ne més?

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem per fomentar el treball educatiu basat en valors amb infants i joves, amb la voluntat de construir una societat present i de futur més justa i igualitària.

Amb la col·laboració de:

 

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai