Encoratja't

Fundesplai i les Propostes Educatives

 

Fundesplai és una entitat sense afany de lucre que té per missió educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Des de fa 27 anys, desenvolupem propostes educatives entorn dels valors humans, adreçats al món socioeducatiu. Orienten el treball pedagògic dels diferents projectes que impulsem:  als esplais, als centres oberts, als espais educatius del migdia de les escoles, extraescolars, iniciatives socials, etc.

Aquests programes són propostes d’intervenció educativa de caràcter lúdic, dramàtic, plàstic, ecològic, musical… vertebrades per un eix d’animació i propostes de treball que es concreten en:

  • Un conjunt de continguts, triats especialment per ser viscuts i treballats en el marc del lleure.
  • Un conjunt d’activitats que concreten els continguts i estimulen la participació activa dels infants, dels adolescents, de les famílies i dels equips educatius.

“EnCORatja’t”, com totes les nostres propostes educatives, és un projecte col·laboratiu, que s’elabora a partir de l’experiència i dels coneixements de moltes persones. D’una banda, Hi ha col·laborat una bona colla de monitors i monitores dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai i equip tècnic de diferents departaments de Fundesplai. 

D’altra banda, sempre procurem comptar amb entitats i persones expertes que ens assessoren, ens inspiren i s’impliquen en el procés. En aquesta ocasió volem agrair a la Rosa Valls (Universitat de Barcelona i patrona FCE), al Salvador Carrasco ( professor emèrit Universitat de Barcelona i patró de la FCE), a la Gemma Altell (Directora tècnica Fundació Surt), a la Maritza Buitrago (Plataforma unitària contra les violències de gènere) i al Vicent Borràs (Vicepresident de l’Associació de famílies LGTBI), les seves aportacions i entusiasme.

Una menció especial mereix l’escriptora Gemma Lienas. No és el primer cop que treballem amb la Gemma però en aquesta ocasió hem anat més lluny i ens ha escrit la “Carlota s’encoratja”, uns relats inèdits per reflexionar sobre els valors de la igualtat, el respecte i l’amistat. Moltes gràcies per aquest meravellós regal!.

 

Per veure totes les propostes educatives cliqueu aquí

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai