Mirall

Com educar en la igualtat d’oportunitats

L’educació és el mitjà més adequat perquè la persona pugui construir la seva identitat i desenvolupi al màxim les seves capacitats. L’educació constitueix l’instrument més eficaç per l’aprenentatge de l’exercici de la ciutadania democràtica, responsable i crítica, la qual resulta indispensable per a la constitució de societats més justes i solidàries.

Educar per a la igualtat d’oportunitats implicarà:

Posar en joc una sèrie de d’actituds i valors

Fer servir una metodologia

que parteixi de la pròpia experiència per facilitar la transformació personal i col·lectiva. Ens referim al mètode socioafectiu:

Sentirposar-se a la pell de les altres persones. Viure en primera persona l’experiència per desenvolupar l’empatia i la capacitat de connectar amb la realitat que viu l’altra persona.

Reflexionarel següent pas serà analitzar el que hem viscut, descriure els sentiments que ens ha generat l’experiència. Intercanviar opinions i conèixer més dades per tenir major comprensió de la situació.

Transformarfinalment,estimular la capacitat creadora. Ser crítics i transmetre la necessitat d’actuar des de la igualtat d’oportunitats.

Exemple d’accions educatives

  • Conèixer realitats diferents a les que estem acostumats.
  • Promoure relacions amistoses i profundes amb persones que són molt diferents a nosaltres.
  • Generar qüestionaments sobre el que ens sembla quotidià i normal.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai