Mirall

De 8 a 12 anys

EL CENTRE D’INTERÈS DEL DIARI IRRIPARRA

El centre d’interès que proposem per als nois i noies de 8 a 12 anys es traduirà en un projecte: l’edició del seu propi diari. A través d’aquesta eina tindran l’oportunitat d’aprendre a fer de periodistes, de fotògrafs/es, d’editors/es, de dissenyadors/es… A més, servirà per difondre les seves activitats i experiències, així com el treball que es realitzarà durant el curs al voltant dels eixos temàtics de la proposta educativa.

Hem triat aquesta proposta per diverses raons:

  • Implica directament els nois i noies com a subjectes actius, donant-los protagonisme i reconeixement.
  • Permet estimular els seus hàbits lectors i d’escriptura.
  • Contribueix a reforçar el valor de la diversitat, en tant que les diferents capacitats de cadascú són necessàries per fer el diari, i és un projecte que es pot transversalitzar fàcilment a l’esplai, generant cultura d’intercanvi entre els grups i seccions.
  • Pot ser un instrument per lluitar contra la pobresa i l’exclusió si donem veu als grups més desafavorits, identifiquem necessitat, denunciem injustícies, etc.
  • De la mà de dos personatges que treballen en la redacció d’un diari: el Paco, periodista i amant de la poesia, que té una discapacitat visual, i la Janna, una fotògrafa intrèpida i molt viatgera, viurem un munt d’aventures i haurem de resoldre un misteri, l’enigma de Maat.
  • El nom Irriparra (mot basc que significa somriure) correspon a un ocell imaginari, que és la mascota que fa uns anys varen triar els grups de mitjans dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai.
  • Hem creat una maqueta del diari per facilitar-vos la feina. Només pretén ser un recurs, una guia que en cap cas hauria de limitar la imaginació i el desig del grup de personalitzar el seu diari, crear noves seccions, canviar el disseny, etc. És una maqueta molt senzilla editada a través del programa OpenOffice for kids (Ooo4kids).

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai