Mirall

Què és?

Mirall és una proposta educativa de Fundesplai que forma part de la campanya Ciutadans Compromesos. Enguany ens proposem reflexionar sobre els reptes que tenim des del lleure, per tal que els esplais esdevinguin veritables espais inclusius, on tothom hi tingui oportunitats d’accés, de créixer, de relacionar-se, d’aprendre en igualtat de condicions.

Objectius

Els objectius educatius generals de la proposta Mirall s’articulen al voltant dels quatre valors de la Fundació Catalana de l’Esplai:

=

Utopia

Avançar cap a un món més just, vers una societat on les persones tinguin l’oportunitat de participar en tots els àmbits de la societat en igualtat de drets.

Iniciativa

Promoure el compromís i la participació en accions que contribueixin a fomentar la inclusió de totes les persones.

+

Solidaritat

Crear llaços amb les persones que es troben en situacions de vulnerabilitat i mostrar sensibilitat davant les situacions de discriminació i injustícia.

Felicitat

Aprendre a estimar-nos i a estimar els altres. Fruir de la diversitat, d’allò que ens aporta l’altre i viure la diferència com a oportunitat de creixement i enriquiment.

Eixos de treball

GÈNERE: PROMOURE LA IGUALTAT ENTRE NOIS I NOIES

Es fa necessari promoure un nou marc de relacions entre nois i noies orientat vers la superació dels estereotips masculí i femení. Aquesta nova relació ha de trencar els binomis nen actiu, agressiu, abocat al món exterior i nena passiva, submisa, delicada, depenent, abocada al món domèstic.

 

DISCAPACITAT: PROMOURE LA CONVIVÈNCIA EN LA DIVERSITAT DE CAPACITATS

La societat competitiva i productivista mostra la seva tirania quan arracona tothom que no dóna una determinada talla, tothom que no és perfecte des del punt de vista de la intel·ligència, l’eficàcia, l’estètica predominant…

 

EXCLUSIÓ I POBRESA: PROMOURE ACCIONS ENVERS UN MÓN MÉS JUST

2010 ha estat proclamat l’Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social. I és que l’exclusió i la pobresa afecten a tot tipus de països i societats. És una problemàtica complexa i multidimensional que qualsevol persona pot patir en algun moment de la seva vida. Les persones en situació de pobresa i exclusió són els rostres humans d’una societat que encara està massa lluny de ser igualitària i justa.

Amb la col·laboració de:

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai