Estima

Una aventura emocionant

Eix d’animació de 3 a 12 anys

franja verduretes
Personatges aventura Estima Fundesplai

Una aventura emocionant! és el fil conductor de les activitats i reptes per als nens i nenes de 3 a 12 anys. De la mà de la Lluna, el Roc i la Rajae ens endinsarem a la gran aventura de descobrir què necessitem i què podem fer per contribuir a sentir-nos bé i fer sentir bé als qui tenim a prop.

Aquest tres amics comparteixen una bonica amistat que va néixer en un espai de lleure a Canet.

Un bon dia, a la platja, ensopeguen amb una motxilla que conté alguns objectes aparentment molt normals: un mocador, uns binocles i una brúixola. En una butxaca petita descobreixen també una pista que els durà a un lloc molt especial. Vols descobrir-ho?

franja verduretes

Orientacions pedagògiques

La Lluna, el Roc i la Rajae ens aportaran, cadascun d’ells, i a través dels seus objectes màgics, recursos diferents per identificar les emocions i sentiments.
 
Aquesta aventura començarà amb la troballa d’una carta escrita per la Rajae que ens donarà una pista per trobar un joc que ens convidarà a endinsar-nos a un món ple de reptes i activitats per a infants de 3 a 12 anys.
 
Tot amb l’objectiu d’aprendre, descobrir i potenciar les competències emocionals a través d’un eix d’animació apassionant!

Els objectes màgics

motxilla proposta educativa estima Fundesplai

LA MOTXILLA

La Rajae, la Lluna i el Roc troben una motxilla a la platja i dins d’aquesta motxilla hi ha diversos objectes màgics, cadascun dels quals ens anirà ajudant a desenvolupar les diferents competències emocionals i ens introduirà a les activitats i reptes corresponents.

prismàtics màgics de la proposta educativa estima de Fundesplai

ELS PRISMÀTICS

Els prismàtics són l’objecte màgic preferit per la Lluna. Aquests, ens facilitaran posar consciència a les nostres emocions i veure el seu impacte en els altres. Aprendre a regular-les i desenvolupar l’empatia.
Brúixola màgica proposta educativa estima Fundesplai

LA BRÚIXOLA

La brúixola és l’objecte preferit de la Rajae. Ens ajudarà a parar atenció al diàleg intern, a conèixer-nos millor, cercar l’actitud positiva davant la vida i a aprendre a enfocar les petites metes. També a estimar-se i expressar gratitud!
mocador màgic de la proposta educativa Estima de Fundesplai

EL MOCADOR

El mocador és l’objecte preferit del Roc. Ens acompanyarà a l’hora d’expressar-nos davant dels companys i companyes. A mostrar opinions sense por i a fer front a la pressió de grup. Convidarà a crear un espai que generi bon clima emocional: seure i xerrar per resoldre aquells conflictes que més ens preocupen, entre d’altres!

Altres elements clau

Activitats

Activitats de lleure per a totes les edats enfocades a aprofundir en la proposta educativa ESTIMA.
Educació emocional per celebrar la vida!

Descobreix-les!

Reptes col·lectius

Amb els reptes col·lectius ens mobilitzem en un moment puntual per reforçar la incidència pública entorn a un tema concret. Amb ESTIMA posarem l’èmfasi en:

El SILENCI i LA GRATITUD

Quadern pedagògic

Encara no te l’has llegit? Te’l pots descarregar per aprofundir en les temàtiques de la proposta educativa i aclarir conceptes per fer front a aquesta aventura educativa.

Amb la col·laboració de

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai