Cap Menjar a la Brossa

km0restaurants km0establiments

 

 

 

 

Has vist alguna vegada un logotip amb el text Km0 a establiments i restaurants?

Saps què significa?

Darrere d’aquest logotip ens trobem amb un compromís per millorar el medi ambient, frenar el canvi climàtic i oferir recolzament als productors locals.

D’aquesta manera es promociona el consum de productes de proximitat o “cadena curta”. La “cadena curta” sorgeix de la necessitat de crear noves formes d’intercanvi i cooperació entre els productors agrícoles i els consumidors, basades per una banda en la relació directa entre el productor i el consumidor, eliminant intermediaris, i d’altra banda, en la reducció dels costos ambientals associats amb el transport i la mobilitat mitjançant el consum de productes locals.

Quins avantatges obtenim?

Els productes agrícoles de proximitat són productes sans, saborosos, que ofereixen el major aportació nutricional, ja que en el moment de la seva recol·lecció mantenen intactes totes les propietats organolèptiques. Al mateix temps el consumidor té garantia de que la producció d’emissions contaminants vinculada a la manipulació dels aliments és reduïda al màxim. La contenció dels costos de producció i l’absència d’intermediaris tenen una incidència directa en el preu, afavorint així als consumidors finals.

On ho podem trobar?

Són molts els establiments i restaurants que s’estan sumant a aquesta iniciativa. Si vols saber-ne més o adherir-t’hi, visita  Slowfood Catalunya Km0, Red Terra madre españa o Km 0 fet al costat de casa. Alguns del establiments que ja ho han incorporat són la cadena de supermercats Bon Preu i la cadena de fruites i verdures Sa2pe.

ANEM A BUSCAR-LOS?

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai