Cap Menjar a la Brossa

Què és?

La campanya cap menjar a la brossa! és una activitat que s’emmarca en la Proposta Educativa B612, per un consum conscient i sostenible.  Té per objectiu implicar els  infants i les famílies en una experiència educativa que els permeti aportar les seves idees per afrontar el problema del malbaratament alimentari i per dur a terme accions de sensibilització a les seves comunitats.

Continguts

Treballarem el tema del malbaratament alimentari al voltant de quatre grans qüestions:

Comprar

Com comprem? una bona planificació de les compres i dels nostres àpats pot ajudar a reduir el malbaratament alimentari? els aliments que comprem ens aporten els nutrients necessaris per dur una dieta equilibrada? ens fixem en els residus que genera allò que comprem? Hi ha alternatives?

Conservar

Com guardem? sabem com conservar de la manera més adequada cada aliment? com organitzem les nostres neveres? tot ha de conservar-se al frigorífic? quina relació té això amb el malbaratament alimentari?

Gaudir

Menjar, a més a més de ser un acte nutritiu, també és un acte social, de convivència i d’identificació cultural. Sovint, però, es converteix en una mena de cursa on qui guanya és qui més de pressa deixa el plat buit. Recuperar l’acte de menjar com un espai de plaer, de trobada, de conversa, de tranquil·litat és l’objectiu d’encetar una reflexió entorn d’aquest tema.

Transformar

Podem allargar la vida útil dels aliments? i de les sobres? la màgia i la química de la cuina ens permet transformar tot el que mengem abans de llençar res a la brossa. I una qüestió més….Com podem reduir l’impacte mediambiental dels embolcalls? animent-nos a  transformar el seu ús….

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai