Explorar Catalunya

Altres propostes

Altres propostes

A més de les propostes abans indicades, també creiem que hi pot haver altres propostes útils aprofitant la proposta educativa d’enguany.

Participeu en les propostes que us presenta l’ADENC (Associació per la defensa i l’estudi de la natura), amb la seva campanya “Una gla, un arbre” i altres ofertes de recursos i formació.

Poseu-vos d’acord amb altres esplais per tal de rendibilitzar costos de transport i recursos. Un mateix autocar pot portar dos grups d’esplais diferents a fer una sortida al Montseny…

Realitzeu una excursió amb tot l’esplai (pares, mares, infants, monitors, monitores…). Pot ser un bon moment per gaudir d’un passeig amb tothom, xerrar tranquil·lament amb les famílies i donar a conèixer una activitat important per als centres d’esplai.

Podeu fer excursions conjuntes amb altres esplais. Aquesta és una proposta que podeu aprofitar sobre tot els grups de joves de diferents esplais.

Convideu algun membre del vostre ajuntament a una de les vostres excursions. Podeu convidar a l’Alcalde, a un Regidor… Tampoc fa falta que us acompanyi tot un dia, pot ser només al matí. Aconseguireu que l’administració local us conegui de més a prop, que els infants puguin conèixer d’aprop els membres del seu ajuntament, que els polítics coneguin una zona malmesa o a protegir… i amb una mica de sort podreu aconseguir un finançament extra per a desenvolupar aquesta excursió.

Senyalitzeu excursions properes al vostre esplai o a zones molt conegudes per vosaltres. És una bona forma de potenciar l’excursionisme a la vostra població i aconseguir que més gent surti a la muntanya. De totes maneres, no us oblideu de demanar els permisos adients, fer una senyalització acurada i sostenible i si podeu coordineu-vos o demaneu assessorament a persones o entitats expertes en el tema. Recordeu que aquesta és una activitat ideal per dur a terme amb els vostres grups de joves.

Plantegeu excursions amb algun valor afegit, com una acció a la natura, alguna campanya de solidaritat, etc.

Amplieu les vostres relacions amb entitats i persones del vostre poble o ciutat. De ben segur que al vostre municipi existeix algun centre excursionista o alguna persona que fa muntanya. Aprofiteu per establir relació amb ells. Us poden acompanyar en alguna sortida, us poden fer una projecció de les seves expedicions… de ben segur que molt a prop nostre hi ha gent que viu molt de prop la muntanya i que us poden motivar, tant a vosaltres com als infants a sortir d’excursió més sovint.

Informeu-vos de les excursions que els vostres infants i joves fan a l’escola. Si us coordineu, evitareu de repetir sortides i podreu millorar la qualitat de l’oferta amb l’intercanvi d’informació amb els mestres.

Esteu al cas de l’oferta de rutes guiades que fa la Federació Excursionista de Catalunya i el Palau Robert:

www. feec.org/Activitats/PalauRobert04.htm

Paral·lelament, podeu consultar -i si us animeu, fer – les rutes organitzades per comarques que es recullen a la pàgina web del Palau Robert. Cerqueu el vostre territori, segur que trober quelcom d’interessant:

www10.gencat.net/probert/AppJava/cerca.jsp

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai