Explorar Catalunya

Què és?

Explorar Catalunya és una proposta educativa de Fundesplai, creada durant els anys 2004-2005. Consisteix en una sèrie d’activitats i programes educatius que es desenvolupen en diferents llocs de Catalunya, com ara espais naturals protegits, ciutats històriques i llocs emblemàtics, i que permeten als participants aprendre sobre la història, la cultura i la natura de Catalunya d’una manera divertida i educativa.

Entre les activitats que s’ofereixen a “Explorar Catalunya” es troben excursions, rutes culturals, tallers mediambientals, activitats esportives i d’oci, i programes d’educació en valors i cooperació. Aquests programes estan dissenyats per a grups de nens, joves i adults, i s’adapten a diferents edats i nivells de coneixement.

Un dels aspectes més destacats d’aquesta proposta educativa és el seu enfocament en l’educació en valors, com ara la cooperació, la convivència, el respecte a la diversitat, la sostenibilitat i la responsabilitat social. D’aquesta manera, “Explorar Catalunya” no només fomenta el coneixement i l’exploració del territori català, sinó que també promou el desenvolupament integral dels participants com a ciutadans crítics, compromesos i responsables.

Objectius de la proposta

Els objectius educatius generals de la proposta Àgora s’articulen al voltant dels quatre valors humans de la Fundació Catalana de l’Esplai:

Infants i joves

Fer excursions amb els infants i joves és una oportunitat per educar en els valors humans, eix fonamental del projecte educatiu dels centres d’esplai.

Plantejament pedagògic

Qualificar el plantejament pedagògic de les excursions contribueix ineludiblement a reforçar i enriquir els projectes educatius de cada centre.

Cultura i identitat

Fer excursions ens possibilita fruir de la cultura i identitat catalanes en un context lúdic, de convivència i tolerància, a través del coneixement directe del territori i del treball de les seves llegendes i tradicions.

Formació

És una prioritat potenciar la formació i els recursos dels equips de monitors i monitores en l’àmbit de l’excursionisme.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai