El nostre compromís amb la sostenibilitat

Treballem per a la sostenibilitat i la cura de la natura des dels anys 70, moment en què vam començar a desenvolupar programes d’educació ambiental. La sostenibilitat és un tret fonamental de la nostra missió i orienta totes les nostres accions de manera transversal. L’educació ambiental, així com la voluntat de reduir al màxim la petjada ambiental de les nostres instal·lacions i accions, són essencials en tot el que fem.

Educació ambiental

Som referents de l’educació ambiental des dels nostres inicis apropant els infants, joves i famílies a l’entorn natural, afavorint la connexió amb la natura i la seva comprensió i protecció. Potenciem les activitats vivencials a l’aire lliure, les activitats d’observació, la ciència ciutadana i les excursions i tallers. Desenvolupem activitats d’educació ambiental en l’àmbit escolar, en els esplais i les cases de colònies. Eduquem a partir de l’estimulació del pensament crític i els aprenentatges significatius per ajudar a les persones a comprometre’s per a la cura del medi ambient i avançar cap a una societat més sostenible.

Consulta els nostres principis educatius

Educació ambiental en l’àmbit escolar

Instal·lacions sostenibles

Les instal·lacions de Centre Esplai (on tenim les nostres oficines, un alberg i aules de formació) estan construïdes i gestionades amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, així com les cases de colònies, que també estan certificades per la qualitat ambiental i la promoció del turisme sostenible.

La sostenibilitat a les cases de colònies

La sostenibilitat a Centre Esplai

Certificacions de qualitat ambiental

Comptem amb diverses certificacions i segells que certifiquen les nostres bones pràctiques respecte a la sostenibilitat. Això és molt important per a nosaltres, ja que ens ajuden a assegurar-nos que anem per bon camí. Per exemple, comptem amb la certificació de turisme sostenible BIOSPHERE per a Centre Esplai i diverses cases de colònies, així com amb el segell EMAS i la certificació  Applus – ISO14001 de gestió ambiental.

Descobreix les nostres certificacions de qualitat i ambientals

Bones pràctiques ambientals per a proveïdors de Fundesplai

Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El nostre compromís amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) és ferm i transversal, ja que hi contribuïm a través de tots els nostres projectes i accions. La nostra missió i valors estan enfocats a assolir un món més més just, equitatiu i sostenible, volem fer un món millor a través de l’educació i la transformació social, i per tant, els ODS són una concreció de la nostra essència. Formem part de l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 per assolir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per les Nacions Unides i fem sensibilització i divulgació dels ODS.

El nostre compromís amb els ODS

Formació especialitzada en sostenibilitat i medi ambient

Fem cursos de formació per a joves i adults especialitzats en educació ambiental, gestió ambiental, sostenibilitat i medi ambient, entre altres temàtiques.Veiem la formació com a eina de canvi, de progrés, de innovació i de capacitació personal i social. Els nostres cursos es basen en metodologies participatives, motivadores i actives. Formem en sostenibilitat i educació ambiental perquè creiem en la capacitació dels i les professionals per a treballar en aquest àmbit, tenir cura del medi ambient des de diferents angles i transmetre la passió per la natura.

Descobreix els nostres cursos relacionats amb la sostenibilitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai