Principis pedagògics

El nostre model d’educació en el lleure es basa en l’educació per a la convivència i la sostenibilitat. Aquests dos eixos vertebradors, els nostres valors i la missió defineixen totes les nostres accions i projectes. En paral·lel, els nostres principis pedagògics s’organitzen al voltant dels 4 pilars educatius definits per Jacques Delors a l’informe que va escriure per a la UNESCO el 1996: aprendre a conèixer, aprendre a conviure, aprendre a fer i aprendre a ser.
Els 4 pilars de l'educació segons Delors
I a partir d’aquests 4 pilars de l’educació, eduquem al llarg i ample de la vida, concretant les nostres accions i programes en les diferents etapes vitals.
La nostra pràctica educativa està caracteritzada per «Les 3A»: acollida, acompanyament, i autonomia personal.
LEs 3 A educació Fundesplai
Fem un acompanyament personalitzat situant els infants i joves al centre de l’acció educativa.
Partim de la participació activa, la diversió i la il·lusió i apliquem diverses metodologies com el joc, l’aprenentatge i servei, la coeducació o l’educació ambiental i emocional per tal d’afavorir el desenvolupament de les competències transversals i diverses habilitats personals i col·lectives.
Competències i habilitats personals i col·lectives(1)

Altres aspectes del nostre model educatiu

Les 7 competències en el lleure educatiu

A les activitats de lleure educatiu els infants i joves desenvolupen 7 competències transversals (seguint el model definit per la UNESCO, 2018):
(1) Aprenentatge al llarg de la vida, (2) Autogestió, (3) Ús interactiu d’eines i recursos, (4) Interacció amb els altres, (5) Interacció amb el món, (6) Trans-disciplinareitat, (7) Multi-alfabetització.

Eduquem pels ODS

Des de Fundesplai contribuïm a assolir els ODS (Objectius del Desenvolupament Sostenible) amb totes les nostres accions i projectes. Des de la nostra tasca educativa en esplais, escoles i cases de colònies, fins a la formació, l’acompanyament a les entitats i l’aposta per la sostenibilitat i la convivència.

Fundesplai amb els ODS

Propostes educatives temàtiques

Desenvolupem propostes educatives bianuals a escoles i esplais que aprofundeixen en eixos temàtics concrets.
Les més recents són:

Menjar Canvia el Món (2021-23) per l’alimentació saludable i sostenible

nuSOS (2019-21) per la ciutadania global

Encoratja’t (2017-19) per la igualtat de gènere i la violència zero

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai