En xarxa amb el Tercer Sector

Treballar amb altres entitats del Tercer Sector ens permet propulsar les nostres accions, sumar esforços per assolir objectius comuns, tenir una visió més àmplia de la societat i respondre, de manera col·laborativa, als reptes i necessitats del moment. A més a més, a través del nostre Suport al Tercer Sector, ajudem a les entitats a tirar endavant amb els seus objectius. Estem presents a més de 50 xarxes d’entitats, un treball en xarxa que és clau per tal de poder avançar cap a un món més just, igualitari i sostenible. Aquí en destaquem algunes.

Fundesplai formem part d’aquesta entitat, constituïda el 2003 i que aplega 35 organitzacions de segon nivell que representen prop de 3.000 entitats catalanes.

Fundesplai formem part del grup coordinador d’aquesta plataforma, que agrupa 21 organitzacions que treballen per a la infància i adolescència a través de més de 900 entitats de primer nivell en els àmbits sociosanitari i de la salut, el lleure, l’acció social, l’educació i la formació i atenció a les famílies.

Fundesplai som membre de la Junta Directiva de La Confederació, que és l’organització empresarial que representa les entitats no lucratives que presten serveis d’atenció a les persones a Catalunya.

Fundesplai és entitat federada de la Fundació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, que agrupa educadores i educadores de tots els nivells educatius, des de l’escola bressol fins a la universitat i les escoles d’adults, i tant de l’educació formal com de l’educació no formal.

Formem part d’aquesta coordinadora, que és l’única entitat de segon nivell del món fundacional català i representa els interessos de les fundacions davant els poders públics i la societat. La Coordinadora, fundada l’any 1978, compta amb més de 600 fundacions associades en els àmbits educatiu, de salut, d’acció social, cultural, de recerca i de cooperació.

A Fundespai formem part de Fedaia, plataforma que agrupa les entitats d’infància, adolescència i famílies en risc d’exclusió social o desemparament.

El Departament de Joves de Fundesplai es va incorporar al 2018 a Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) per tal de contribuir a millorar l’acompanyament i la inserció de joves i les seves famílies.

Fundesplai formem part de l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030, aprovat pel Govern de la Generalitat, que és el tret de sortida de l’Aliança de Catalunya 2030, una gran coalició d’entitats, administracions públiques, empreses, sindicats… per tal d’assolir els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible fixats per les Nacions Unides.

XARXES ESTATALS I INTERNACIONALS

A través de la Fundación Esplai, també formem part de diverses xarxes d’àmbit estatal i internacionals, que ens permeten mantenir una connexió amb la tasca de les entitats arreu del territori.

Formem part de la Junta Directiva d’aquesta organització, que agrupa les 25 principals ONG estatals amb més de 3 milions de persones associades.

La Fundació Catalana de l’Esplai formem part de la Junta Directiva d’aquesta plataforma que agrupa les organitzacions d’àmbit estatal que treballen en el camp de la infància.

A Fundación Esplai ostentem la vicepresidència de l’European Anti Poverty Network a Espanya, entitat d’àmbit estatal integrada a la xarxa europea contra la pobresa que fa la interlocució a nivell estatal i europeu en l’elaboració dels plans d’inclusió social.

Plataforma del Voluntariado de España. Formem part d’aquesta organització no governamental, que coordina la promoció i difusió del voluntariat i l’acció solidària a nivell estatal.

A la Fundació Catalana de l’Esplai ostentem a la vicepresidència d’aquesta entitat que impulsa programes per la inclusió en l’àmbit iberoamericà amb organitzacions de 18 països.

També formem part de:

Altres aliances

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l'actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l'educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai