Compartir

El Banc de Sang i Teixits és l’empresa pública que, dintre del Departament de Salut, té com a una de les seves finalitats principals promoure la donació de sang en els centres fixos i en les unitats mòbils, a fi de subministrar els dipòsits de sang de tots els centres sanitaris de Catalunya. Al Banc de Sang li calen 270.000 donacions de sang l’any.

Actualment, amb la nova campanya de comunicació “Amb una vegada no n’hi ha prou”, el Banc de Sang estableix un paral·lelisme entre la donació de sang i les diferents necessitats vitals (respirar, menjar, beure, entre d’altres), ja que totes elles s’han de fer de forma continuada per viure.

Tot i que els nens i nenes no poden ser donants de sang, sí que poden exercir influència en la població adulta. Per aquest motiu, el Banc de Sang s’ha adreçat a entitats d’educació en el lleure per compartir un projecte d’aprenentatge-servei relacionat amb la donació. Es tracta que els infants i els adolescents col·laborin activament amb la campanya de donacions del Banc de Sang, difonent entre la població adulta la problemàtica de la necessitat de sang als hospitals i aconseguint que familiars i veïns facin donacions.

Prèviament, els nois i noies han visitat el Banc de Sang i s’han compromès a contribuir a la seva campanya organitzant cercaviles, elaborant cartells i tríptics, difonent missatges a través de les ràdios i muntant l’esmorzar que se serveix als adults un cop fan la donació.

A la Federació Catalana de l’Esplai, s’ha aprofitat la temporada de festes a l’aire lliure dels mesos de maig, on s’apleguen també les famílies i el veïnat, com a espai privilegiat de donació de sang que culmina el projecte.

Club Infantil Juvenil Bellvitge i Club d’Esplai El Nus

Quin és el servei? Convèncer la població adulta de la necessitat de sang i aconseguir una quantitat significativa de donacions

Quins són els aprenentatges? Coneixements de fisiologia relacionats amb la sang. Actituds i valors de ciutadania i solidaritat amb les persones necessitades de sang. Habilitats i capacitats en la difusió de missatges, la publicitat i el màrqueting

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai