Compartir

Fa temps, vam tenir cinc joves especialment conflictius amb un tema ben concret: els graffitis. Estaven massa acostumats a pintar i sortir corrents, evitant ser enxampats, i per on anaven deixaven empremta amb els seus esprais. A les educadores se’ns va acudir que seria un bon projecte per a ells tenir una paret on poder pintar i canviar els esprais pels pinzells. I va ser així com va sorgir la idea del gran mural del mercat.

La proposta que els vam fer va ser que ells dissenyarien el mural i que coordinarien la pintada, feta per tota l’entitat. L’ajuntament va acollir la idea de bon grat i va incloure la pintada a la festa major, la qual cosa va donar més ressò a l’acció.

Després de pensar i treballar molt el disseny, els i les joves van voler plasmar la transformació de la seva ciutat: alguns edificis grisos i d’altres, com el centre d’espai, plens de colors i de vida. El dia de la pintada, va haver-hi tanta expectació que, fins i tot, el mateix regidor va formar part del grup de pintors.

Els mateixos/es joves van convidar els curiosos que s’aturaven davant del mural a col·laborar-hi. Aquest projecte va donar protagonisme positiu a uns joves que, fins aleshores, només destacaven pel fet de situar-se fora de la llei. Tot i que en un primer moment se sentien estranys de poder fer allò que durant tant de temps havia estat il·legal, a poc a poc es van sentir còmodes en veure el resultat i la bona acollida que va tenir tot plegat.

Club d’Esplai La Florida. L’Hospitalet de Llobregat

Quin és el servei? Decoració del mercat, un equipament públic d’ús intensiu.

Quins són els aprenentatges? Desenvolupar l’expressió. Autoestima. Relacionar-se amb les persones del barri.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai