Compartir

En el marc d’un procés de diagnosi i planificació participativa del barri, els i les joves de La Gresca van voler perdre la iniciativa i aportar la seva visió de l’entorn més proper i les seves propostes de millora i reivindicacions. La idea consistia a reflexionar críticament sobre el barri, difondre el seu punt de vista i comunicar les seves propostes. Es van dur a terme una seria d’accions:

  • Van sortir al carrer a fer un recull fotogràfic d’aquells aspectes que els agradaven i desagradaven del barri i van elaborar un reportatge que es va publicar a la Revista de Ripollet i que analitzava el barri amb ulls de jove.
  • Van gravar un vídeo que recollida, un recorregut pel barri i entrevistes a d’altres joves que es va projectar a la inauguració del Casal Jove.
  • Finalment, van elaborar un manifest que es va publicar en diversos mitjans de comunicació local.

La difusió i publicació de la mirada dels joves sobre el barri va estimular el seu interès per valorar i participar en l’entorn més immediat i intervenir en la seva transformació.

Casal Jove La Gresca. Cerdanyola del Vallès i Ripollet

Quin és el servei? Sensibilització de la població a través de la difusió del diagnòstic d’un barri.

Quins són els aprenentatges? Conèixer el barri més a fons. Reflexionar críticament sobre l’entorn. Exercitar habilitats tècniques relatives al vídeo.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai