Compartir

En el marc d’un intercanvi internacional d’estiu amb joves italians, els i les joves catalans/es van percebre l’estat de degradació i contaminació severa de la platja, una riera propera i un bassal de brutícia propers al campament. Van adonar-se també de l’actitud resignada de la població que la freqüentava. Malgrat que van avisar l’ajuntament, anaven passant els dies i la situació no s’arreglava.

Encara que “no estava en el programa”, els i les joves catalans van promoure una reflexió en el si del grup internacional i el van empènyer a protagonitzar, plegats, una manifestació de protesta a favor d’una platja més neta, amb pancartes, banderoles xineses, instruments musicals de percussió rudimentaris per fer soroll, castells, representacions de mim, malabars, cantades en català, italià i castellà. Poc a poc, la gent de la platja es va afegir a la manifestació i els mitjans de comunicació s’hi van acostar i van cobrir la notícia. L’endemà, dues grans excavadores ja removien el bassal, netejant la platja i obrint el curs de la riera, mentre altres operaris delimitaven aquesta zona perquè ningú no s’hi banyés.

Club Sanfeliu. L’Hospitalet del Llobregat

Quin és el servei? Una reivindicació en benefici de la comunitat. Com a resultat d’impacte, l’ajuntament pren accions de recuperació de l’entorn.

Quins són els aprenentatges? Reflexionar sobre la degradació de l’entorn i les seves causes. Responsabilitzar-se com a ciutadans d’un problema col·lectiu. Organitzar una manifestació.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai