Compartir

El projecte de muntar una ràdio per internet sorgeix durant el curs 2004/2005 fruit de la iniciativa, la motivació i els desitjos dels i les joves de l’entitat.

Els i les joves de l’esplai van proposar l’elaboració d’un projecte per a la creació d’un espai on poder iniciar-se en el tema de la radiodifusió. Volien un espai a l’entitat on dir la seva, expressar els seus neguits, il·lusions, opinions, així com també crear un mitjà de comunicació alternatiu amb joves de la seva edat i interessos similars, dissenyant els seus propis programes de música, humor, debat, crítica…

La primera part del projecte ha durat gairebé un curs. Els i les joves han habilitat una petita sala de l’entitat que han insonoritzat i de la qual s’han fet responsables (neteja, ordre, control de la clau, cura del material…).

A més, han dissenyat l’espai, han buscat els materials radiofònics necessaris reciclant materials que altres entitats ja no feien servir, han arreglat ordinadors, equips de so, etc. També han fet tota la planificació i disseny dels programes que volen emetre. Durant el curs 2005/2006 hi ha la intenció i les ganes de començar a emetre en diferit però estem treballant per aconseguir un ordinador que sigui suficientment potent per poder emetre per internet.

Cal assenyalar que els i les educadores de la Secció Jove han actuat com a facilitadors del projecte ja que els veritables protagonistes han estat i són el grup de joves: ells tenen els coneixements tècnics, han buscat els recursos i s’han organitzat en la planificació.

Cal destacar que cobreixen les activitats col·lectives de l’entitat com a autèntics reporters/es!!!

Club d’Esplai El Nus

Quin és el servei? Un espai d’informació gratuïta sobre l’entitat i el barri, participatiu on s’hi podran “enganxar” altres joves del barri i que potenciarà la relació entre diferents entitats tot fent xarxa associativa.

Quins són els aprenentatges? Fer funcionar una taula de so, les NTIC, arreglar diferents aparells… Desenvolupar actituds i valors: treball en equip, constància, esforç, compromís, iniciativa, habilitats socials i comunicatives, resolució de conflictes… Conèixer el món de la ràdio: disseny i planificació de la programació, continguts dels programes, recerca de temes d’actualitat…

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai