Compartir

Els grups de joves de Movibaix van col·laborar amb el Patronat de Collserola durant cinc anys desenvolupant tasques de neteja del parc i senyalització d’itineraris.

Es tractava de campanyes que es preparaven amb cura i força antelació però es resolien en un sol dia de feina força dura i intensa. El fet de trobar-se molts grups de joves alhora, feia més motivadora l’acció, tot i que l’organització era força complexa i comportava un compromís “a tercers” amb l’administració pública responsable del parc.

Les accions es tancaven sempre amb una activitat festiva. Al finalitzar l’acció es donava pas a un festival de música on els i les joves ballaven i celebraven la feina feta. Aquesta celebració també servia per “rendir comptes” dels resultats assolits als responsables municipals que hi assistien.

Federació Catalana de l’Esplai

Quin és el servei? Col·laboració amb el Parc de Collserola, en la neteja d’un indret natural.

Quins són els aprenentatges? Sensibilitzar-se respecte de la degradació del medi natural. Expressar-se i comunicar-se amb les autoritats i els adults. Organització de la feina.

 

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai