El projecte va sortir com a iniciativa dels i les joves amb una llarga experiència a l’esplai i amb ganes de fer un campament diferent, que els permetés “anar amunt i avall”, és a dir, una ruta. Una part dels nois i noies eren afeccionats a la muntanya, però la majoria preferien activitats no tant esportives. Tots/es, però, estaven motivats/es pel món de l’espectacle i la faràndula, i tenien ganes de fer teatre. Alhora, hi havia la possibilitat de comptar amb la col·laboració d’un director de teatre autèntic.
Poc a poc, el projecte de l’estiu va agafant cos: es constitueixen com a una companyia ambulant de teatre i fan una ruta representant “El retaule del Flautista”. Els destinataris eren els nens i nenes petits que estaven de colònies i també els avis i àvies instal·lats en residències.
Tota l’etapa de preparació de l’obra va ser un autèntic camp d’aprenentatge a molts nivells: els nois i noies no solament van aprendre tècniques d’interpretació, gestuals, veus, maquillatge, escenografia… sinó que també van aprendre a organitzar-se i a gestionar el projecte, així com a millorar aspectes personals (l’autoestima, l’esforç, la superació de les pors…) i van conèixer directament un text literari català que gaudeix d’una certa popularitat.
El projecte va resultar un èxit, entre d’altres motius perquè el contacte amb un públic agraït (els infants petits i els avis/es) va compensar amb escreix els esforços per dur a la pràctica una iniciativa certament complexa.
Club Bellvitge. L’Hospitalet de Llobregat
Quin és el servei? Oferiment d’un espectacle teatral a un públic especial (infants i avis)
Quins són els aprenentatges? Muntar una obra de teatre. Exercitar habilitats interpretatives i de comunicació. Autoestima. Conèixer més a fons una obra clàssica de la literatura catalana.