Compartir

Quan s’acosta el Nadal, els nois i noies de 12 a 14 anys engeguen un projecte solidari amb una residència d’avis/es. Es tracta de compartir amb ells, el dia 24 de desembre, una vetllada basada en la cantada de Nadales.

En una ocasió, aquesta experiència, però, va tenir un mal resultat. Els avis/es de la residència eren persones amb greus dèficits comunicatius i d’autonomia i l’activitat no va reeixir. Els nois i noies van quedar molt desanimats.

Enguany, la coordinació amb una altra residència ha permès donar un gir al projecte. Prèviament els nois i noies han elaborat un cançoner amb cançons conegudes per tots (avis/es i joves) i tots dos col·lectius les havien d’assajar pel seu compte, per poder-les cantar plegats. A més a més, aquest cop s’ha volgut completar la vetllada amb obsequis. Els i les joves van anar a comprar un tió a la fira de Santa Llúcia i el van regalar als avis/es.

Un element important ha estat el coneixement directe previ dels avis/es que tenia la monitora dels joves. Això ha permès que els i les joves tinguessin amb antelació una informació bàsica de l’estat de salut i carències dels avis/es, i per tant han anat més preparats i l’experiència ha estat molt satisfactòria per a tots/es.

Club d’Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet. L’Hospitalet de Llobregat / Esplugues de Llobregat

Quin és el servei? Cantada de Nadal compartida amb els avis

Quins són els aprenentatges? Cantar i expressar sentiments a través de la música. Sensibilitzar-se respecte la situació dels avis. Relacionar-se i comunicar-se amb els avis.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai