Projecte "No a les bosses de plàstic!!"

  • de 3 a 17 anys
  • Aprenentatge i servei
  • Canvi climàtic, Consum responsable, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
  • Proposta Educativa B612

Descripció

Tot i que cada vegada es va reduint l’ús de bosses de plàstic gràcies a la consciència mediambiental i les noves polítiques ecològiques implementades, encara les trobem molt presents en el nostre dia a dia.

Objectius

  • Conèixer el destí més sostenible dels residus que habitualment generen.
  • Conscienciar als infants i joves de la importància de reduir, reutilitzar i reciclar per evitar generar el màxim de residus.
  • Conscienciar als infants i joves de la importància de reduir, reutilitzar i reciclar per evitar generar el màxim de residus.
  • Adonar-se de les conseqüències que l’acumulació de residus pot tenir per al medi ambient i per a la salut de les persones.
  • Reflexionar entorn accions concretes i senzilles que podem fer per incidir en aquesta problemàtica ambiental.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

No a les bosses de plàstic!

Hem avançat molt en la prevenció de residus gràcies a les noves lleis dels plàstics d’un sol ús. Però hem de seguir creant consciència que les bosses de plàstic, tant en la fabricació com en el seu tractament com a residus, tenen grans repercussions ambientals, socials i econòmiques.

A Catalunya es calcula que es consumeixen cada cap de setmana, al voltant de 14 milions de bosses de plàstic i el seu ús no para de créixer. Estan fabricades a partir de petroli, un recurs no renovable i molt car, i com que són molt costoses de reciclar, acaben en abocadors i incineradors o dispersades pel medi, la qual cosa té conseqüències molt greus, sovint letals, per a una gran quantitat d’animals terrestres i aquàtics.

Feu clic aquí per descarregar l’activitat.

Edat de 3 a 17 anys
Temàtica Canvi climàtic, Consum responsable, Reciclatge i residus, i Sostenibilitat
Tipus Aprenentatge i servei
Projecte Proposta Educativa B612
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai