Excursió pel camí dels bons homes

  • de 12 a 16 anys
  • Excursió
  • Excursionisme
  • Proposta educativa Mirall

Descripció

La ruta segueix un tros dels passos que feren els defensors del catarisme, també anomenats “bons homes”. Un exemple d’austeritat i de recerca de nous models de vida, retornant a l’espiritualitat i la caritat, potenciant els valors més purs i senzills.

ATENCIÓ: assegure-vos que la ruta està en condicions abans de fer-la.

Objectius

– Valorar i reflexionar sobre el paper dels béns materials en la consecució de la felicitat.

– Potenciar l’interès i el respecte per les diverses opcions culturals i religioses. Els càtars van representar una rebel·lió al pensament religiós dominant de l’època.

– Reconèixer i apreciar la diversitat del paisatge al Massís de Moixeró.

– Crear lligams de confiança, cooperació i solidaritat entre les persones participants.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PLANTEJAMENT GENERAL DE L’EXCURSIÓ

– L’itinerari segueix el GR-107. La primera etapa de Gósol al refugi de Tesconet té un desnivell de 500 m i la durada és d’unes 4 hores. La segona etapa és de baixada fins a Bagà amb una durada, aproximada, de tres hores.

– Recomanem fer una ruta de dos dies i aprofitar per fer activitats de descoberta de muntanya i d’interpretació del paisatge. És convenient que l’equip de monitors i monitores investiguin sobre la història medieval, les llegendes i tradicions vinculades a la Festa de l’Arròs dels pobres, i la història dels Càtars a Catalunya. Tot plegat ens permetrà aprofundir en els vestigis històrics de la ruta, els usos de la mateixa en temps antics i les formes de vida a l’època medieval.

– L’excursió planeja per tota la banda meridional de la Serra del Cadí i les penyes altes del Moixeró, amb un paisatge propi de les altes muntanyes nord europees, i passa per la cascada del riu Bastareny, un dels paratges més bells de la contrada.

Edat de 12 a 16 anys
Temàtica Excursionisme
Tipus Excursió
Projecte Proposta educativa Mirall
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai