La Petanca

  • de 5 a 99 anys
  • Joc, Joc d'equip, i Joc tradicional
  • Amistat i convivència

Descripció

La petanca és un joc tradicional d’origen francès i que es va popularitzar al segle XVIII. Més tard va arribar a la Península Ibèrica.

Objectius

  • Treballa la precisió, la punteria i la força
  • Afavoreix la cohesió de grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

De manera individual o per equips es tracta de llençar una bola el més a prop possible de l’objectiu anomenat boling. La partida començar llençant el boling al mig del terreny de joc. Després, cada jugador o equip ha de comença a llençar les boles el més a prop possible del boling.

La partida no té una durada de temps exacte, sinó que s’acaba quan un jugador o equip fa 13 punts. La puntuació de cada llançament es regeix segons la distància a la qual està del boling de les boles dels participants.

Per a espais de joc amb infants petits és recomanable fer servir boles de plàstic més toves que les de ferro per evitar cops.

Material: boles i boling.

Trobareu més informació a Federació Catalana de Petanca

Edat de 5 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc, Joc d'equip, i Joc tradicional
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai