Circuit sobre rodes!

  • de 8 a 99 anys
  • Joc, Joc cooperatiu, i Joc d'equip
  • Amistat i convivència, Diversitat i interculturalitat, i Igualtat d’oportunitats
  • Proposta educativa Mirall

Descripció

Anar amb cadira de rodes no és fàcil, cal força, experiència i habilitat. Amb aquesta dinàmica, els infants i joves s’hauran de posar a la pell d’una persona que vagi amb cadira de rodes. Com se sentiran?

Objectius

  • Experimentar les dificultats d’anar amb cadira de rodes
  • Posar-se a la pell de l’altre
  • Treballar les habilitats motrius
  • Identificar les dificultats que hi ha a l’exterior per anar amb cadira de rodes

 

Finalment serà moment de posar en comú entre tot el grup les sensacions, l’experiència d’anar en cadira, saber què ha sigut fàcil i què han trobat molt difícil… En definitiva, una bona dinàmica per saber què passa a la vida d’una persona que va amb cadira de rodes.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

L’ACTIVITAT

Per tal de dur a terme aquesta dinàmica, només cal que s’esculli un espai o diversos espais concrets per poder-la fer. La idea de la dinàmica és que els infants realitzin un circuit en cadira de rodes, tant pot ser interior com exterior, depenent de les possibilitats i de l’edat del grup d’infants.

Com pot ser aquest circuit?

Et proposem que el circuit inclogui diverses dificultats, des de fer un zig-zag, haver de pujar i baixar alguna rampa, fer una volta sobre si mateixos, portar una pilota fins a un altre espai o anar enrere.

Si ho fas en espais interiors, pots fer-ho al pavelló, a l’aula o al passadís, i si ho fas a l’exterior pots aprofitar el pati o algun parc, plaça o el carrer.

Si hi ha algun infant amb cadira de rodes al grup, pot ser un bon moment perquè tingui protagonisme i expliqui quines són les seves estratègies en el seu dia a dia. Es pot convertir en una bona dinàmica perquè la resta del grup entengui quines poden ser les dificultats.

Si ho fas a l’exterior…

  • Procura fer-ho en un espai on no es molesti a la resta de persones que poden estar fent ús d’aquell espai.
  • Pots aprofitar el recorregut pel carrer per veure si les voreres de la teva ciutat estan adaptades o cal que millorin. Pots proposar de fer fotografies per tal de fer-les arribar a l’ajuntament de la teva població i que així es puguin fer accessibles.

Pots trobar més activitats d’inclusió o relacionades amb la diversitat funcional a la Proposta Educativa Mirall.

Edat de 8 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència, Diversitat i interculturalitat, i Igualtat d’oportunitats
Tipus Joc, Joc cooperatiu, i Joc d'equip
Projecte Proposta educativa Mirall
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai