Intercanvi de sabers

  • de 8 a 12 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, i Participació i Democràcia
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

Aquesta activitat pretén que els infants puguin valorar allò que saben fer i el que també saben fer la resta de companys i companyes, compartint interessos, aprenentatges, idees… Tot fent un intercanvi de sabers.

Objectius

  • Establir una xarxa d’intercanvi de sabers entre els diferents membres del grup. També ens podem plantejar augmentar aquesta xarxa a la resta de grups de l’esplai, equip educatiu i famílies, fins i tot realitzar l’intercanvi amb altres entitats.
  • Reforçar les relacions interpersonals dels nois i noies mitjans, oferint la possibilitat de conèixer més als altres.
  • Ser capaços d’oferir i rebre sabers i habilitats que tinguin un interès i cobreixin alguna necessitat real.
  • Expressar les seves idees i coneixements de manera raonada i coherent, treballar les habilitats comunicatives i d’escolta activa.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Els grups de mitjans ja comencen a definir les seves aficions i realitzen activitats molt més específiques i definides que en l’etapa de petits. És per això que ja comencen a destacar per saber fer alguna cosa com per exemple: fer polseres, jugar molt bé a bàsquet o fer malabars.

Des de les entitats d’esplai creiem important oferir als infants espais de relació i intercanvi, on puguin desenvolupar les seves potencialitats i enriquir-se dels coneixements i habilitats de la resta de companys i companyes, reforçant la cooperació entre iguals; i així fomentant una participació activa.

Amb aquest fonament, us plategem una activitat col·lectiva, on els mitjans podran donar i rebre diferents coses. El valor d’aquest projecte es basa a oferir als altres aquelles coses que cadascú sap i té habilitat, i rebre coses dels altres membres del grup que per nosaltres puguin ser d’interès o d’utilitat. Amb la realització d’aquesta activitat us convidem a fer servir el blog com a mitjà per ampliar aquest intercanvi amb altres entitats d’esplai.

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, i Participació i Democràcia
Tipus Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai