La seu de Fundesplai ha acollit la presentació de l’informe ‘Aprenentatge digital per a la inserció social a Espanya: desafiaments i oportunitats’ que impulsa la Fundación Esplai a través del Observatorio de las brechas digitales (OBD).

Carles Xifra, director general adjunt de Fundesplai, ha donat la benvinguda a les persones assistents a l’acte, que s’ha dut a terme a l’àgora, i ha presentat alguns dels projectes de Fundesplai a favor de la inserció social i laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat. Per la seva part, Víctor Hugo, director de la Fundación Esplai ha destacat la feina que fan des de l’entitat en defensa dels drets digitals, sobretot amb les persones en situació de vulnerabilitat, si bé l’objectiu final és generar canvis en la societat: “Per poder promoure canvis necessitem tenir dades i informes que sustentin tot el que nosaltres defensem respecte dels drets digitals”.

Guillem Porras, responsable del projecte de l’OBD, ha destacat que és important que les persones que participen en aquests programes d’alfabetització digital vegin la part útil: “Si no li veiem la part emocional i necessària per a la millora del dia a dia, difícilment podrem convèncer la gent d’entrar en aquest tipus de projectes”.

L’objectiu d’aquesta investigació desenvolupada des del tercer sector ha estat aprofundir en l’autopercepció de com les habilitats digitals poden ajudar les persones en situació de vulnerabilitat en la seva inserció social. En aquest sentit, l’informe manifesta que un 59% de les persones enquestades creu que la millora de les habilitats digitals pot afavorir la seva inserció social. Per tant, “les habilitats digitals no només són valuoses per a la feina i l’educació”, segons recull l’informe.

Tal com ha explicat, Caterine Fagundes, investigadora sènior del projecte de l’OBD, l’estudi també conclou que per a l’èxit dels programes d’alfabetització digital és bàsic desenvolupar programes específics per a cada grup de persones vulnerables.

La presentació de l’informe també ha servit per destacar la importància de fer investigacions des del tercer sector, que incloguin mirades diverses, per tal de “provocar canvis i polítiques que promoguin la justícia social”, tal com ha indicat Ruth Vilà, doctora en psicopedagogia per la UB i investigadora del GREDI.

A l’acte també han assistit Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat, Daniel Osiàs, director de la Fundació Marianao, i Gerard Sentís, coordinador del projecte m4Social de la Taula del Tercer Sector. A la taula rodona han presentat les diferents maneres de treballar en la reducció de la bretxa digital.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai