Quan acaba l’escola, comença una intensa etapa d’activitats d’estiu que s’allarga uns 80 dies. En aquests prop de tres mesos, però especialment la darrera setmana de juny i tot el mes de juliol, són desenes de milers els infants i joves que participen en casals, colònies, campaments, rutes i camps de treball arreu de Catalunya. Una campanya que es complementa amb la creixent oferta d’activitats per a infants al mes d’agost i amb les vacances en família. Abans, però, d’obrir les portes dels casals o de sortir els primers autocars cap a les colònies, un important equip de persones porta mesos treballant perquè tot estigui a punt.

Les xifres del 2023 ajuden a comprendre l’enorme feina de preparació que hi ha al darrera de la campanya d’estiu: més de 92.000 places i 1.600 tandes d’activitats organitzades per Fundesplai i els 127 esplais i projectes de lleure que en formen part, la gestió de 8.045 beques i ajuts, més de 100.000 àpats servits, més de 28.000 estades de famílies i particulars a les cases de colònies i a l’Alberg de Centre Esplai, 400.000 visites i 22.000 consultes a la web de l’estiu, una importantíssima campanya de difusió que inclou xarxes socials, mailings, mitjans de comunicació…

Un any de preparació

Tot comença quan acaba la campanya de l’any anterior. El mes de setembre de 2023 els equips de Fundesplai i dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai ja estaven recollint les valoracions i programant l’estiu del 2024.

Els mesos de gener a maig del 2024 han estat dedicats a reforçar les formacions dels equips de monitores i monitors en els aspectes educatius, però també com incorporar les noves tecnologies o millorar la gestió. Especialment important és la creació de la proposta educativa sobre la qual giren totes les activitats i que aquest 2024 és “Estima”, sobre el benestar emocional, i que a l’estiu porta per lema “Un estiu per viure!”, perquè vol que els infants i joves aprenguin a cuidar-se, a cuidar els altres i el planeta.

La conformació dels equips de monitores i monitors, educadores i educadors ambientals, i cuineres i cuiners és un altre dels àmbits que més esforços requereix per part dels equips de Recursos Humans. També en aquest període es va definir i posar en marxa tota la campanya digital, per facilitar al màxim la difusió, consulta i gestió de les inscripcions i les beques. Les persones responsables dels equipaments de natura de Fundesplai estan treballant constantment perquè les 27 cases de colònies, albergs de natura i terrenys d’acampada estiguin sempre a punt, ja que són equipaments amb activitat tot l’any, però quan s’acosta l’estiu posen a punt especialment les instal·lacions, com les piscines, els sistemes de refrigeració, etc.

Monitores, monitors, equips de gestió, manteniment, recursos humans, creació de continguts o formació… una tasca conjunta per fer possible el millor estiu.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai