Cap Menjar a la Brossa
desperdicio_alimentos_350A la Guia per Evitar el Malbaratament Alimentari publicada per L’Ajuntament de Barcelona trobem una definició clara i senzilla:

“Quan parlem d’evitar el malbaratament alimentari domèstic ens referim, dit de forma senzilla, al fet de no llençar menjar. És a dir, no llençar aliments que són aptes per al consum humà. No considerem malbaratament llençar restes com ara els ossos de la carn o les espines de peix, les closques, les pells de les verdures, ni tots aquells residus orgànics no aprofitables després d’haver-ne fet un ús responsable.”

Com fer una autodiagnosi de malbaratament a l’escola o l’esplai

Guia d’ús contra el malbaratament alimentari al menjador escolar

6 idees per reduir el malbaratament alimentari des de casa

Dades que fan pensar…

  • Un estudi publicat per la FAO conclou que un 33% del menjar que produïm en el món per al consum humà el perdem o el llencem al llarg de tota la cadena alimentària.Font.
  • Segons un comunitat de Premsa emès per la Generalitat el 24 de novembre del 2011, El 58% del menjar en bon estat que es llença prové de les llars. Font.
  • Segons un estudi sobre el malbaratament d’aliments a la UE-27, es calcula que cada any es llencen al voltant de 89 milions de tones d’aliments, la qual cosa equival a 179 kg d’aliments per càpita anuals. Font.

 

També et pot interessar

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai