Cap Menjar a la Brossa

Logo-dretsDe nou, us tornem a convidar a participar en la Gimcana Digital del “Dia Universal dels Drets de l’Infant” de la Federació Catalana de l’Esplai.

En aquesta gimcana poden participar els infants i joves, els educadors i educadores i les famílies de les entitats de la Federació Catalana de l´Esplai. La gimcana té per objectiu que els infants i joves coneguin i treballin els drets i deures de l’Infant mitjançant un seguit d’activitats.

Amb la gimcana digital d’enguany donarem tret de sortida a la Campanya Cap menjar a la Brossa!,  l´objectiu serà vincular el dret a la salut amb la campanya, per tal de prendre consciència del greuge moral que és llençar el menjar quan milions de persones viuen en situació d’extrema pobresa.  Prendre consciència per actuar i prevenir el malbaratament alimentari!

Cadascuna de les proves de la gimcana estarà vinculada als 4 continguts generals de la campanya:   Comprar, Conservar, Gaudir i Transformar . Com a prova final hauran de fer un eslògan per crear un decàleg de bons hàbits entorn el consum conscient i sostenible dels aliments.

L’Article 24  i l’article 27 de la Convenció dels Drets de l’Infant reconeixen el dret de l’infant a gaudir del nivell de salut més alt possible i a tenir un nivell de vida adequat al seu desenvolupament físic, mental, espiritual, moral i social.  Reconeix també, entre d’altres qüestions que s’han de prendre les mesures apropiades per ajudar les famílies i les altres persones responsables de l’infant a fer efectiu aquest dret i, en cas de necessitat, han de donar ajut material i programes de suport, principalment pel que fa a la nutrició, el vestit i l’habitatge.  

BASES DE LA GIMCANA

La inscripció és lliure (cal complimetar el formulari d’inscripció).

La gimcana consta de 5 proves valorades amb diferent puntuació:

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ A LA GIMCANA

[contact-form-7 id=”339″ title=”Formulari participació gimcana”]

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai