El so de la pluja

  • de 3 a 12 anys
  • Activitat artística
  • Creativitat, art i ciència, Natura, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

La música té la capacitat de fer-nos viatjar, recordar moments, indrets, emocionar-nos… Us proposem crear el vostre pal d’aigua amb diferents formes, colors i sons!

Objectius

  • Apropar als infants als sons de la natura
  • Treballar la psicomotricitat fina
  • Crear la nostra composició de percussió
  • Reflexionar sobre la importància de l’aigua en el cicle vital de les plantes

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aprofitarem el tub dels rotllos de paper de cuina i els guarnirem amb diferents elements (cordes, flors, fulles d’arbre, retalls de roba…). Taparem un extrem i posarem a dins tot de pedres petites, sorra que haurem recol·lectat. Un cop tot a dins, precintarem el rotllo pels dos costats. Finalment, l’acabarem de guarnir i pintar. I ja podem girar el nostre pal de pluja!

Podem fer rotllos amb diferents sonoritats, jugant amb les mides de les pedres, creant així, sonoritats més greus o més agudes.

Després podrem investigar en grups les sonoritats de tots els pals de pluja i, si ens animem, podem crear la nostra composició de percussió i ensenyar-ho a la resta de companys i companyes!

L’altra opció és buscar un lloc per relaxar-nos, tancar els ulls i transportar-nos a la natura, tot escoltant els nostres pals de pluja.

També, podem aprofitar per explicar l’origen del pal d’aigua com un instrument  per fer rituals i atraure la pluja, essencial i enriquidora de les collites.

Material:

Tub de rotllos de paper de cuina reciclats, cordes, flors i fulles d’arbre que recol·lectarem, retalls de roba vella, pintures i altres elements reciclats que serveixin per decorar el nostre tub.

Edat de 3 a 12 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència, Natura, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai