Hi cabem tots/es?

  • de 8 a 12 anys
  • Dinàmica de grup, Joc, i Joc cooperatiu
  • Amistat i convivència
  • Proposta educativa Compartir

Descripció

Una dinàmica de grup fàcil i ràpida pensada per treballar la cohesió i estrènyer els vincles entre els infants.

Objectius

– Reforçar els elements de col·laboració

– Potenciar la consciència d’equip

– Reforçar la cohesió de grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta dinàmica és molt útil per tal de cohesionar un equip, ja que necessitem que tots els infants treballin juntament per tal d’aconseguir el seu objectiu: cabre le màxim de persones en un espai molt petit.

La dinàmica es pot fer amb diversos elements, per exemple amb fulls de paper de diari o amb cercles.

Amb paper de diari:

Posarem fulls de paper de diari escampats per l’espai. Quan la música soni els infants hauran d’anar passejant, ballant, saltant per la sala, i quan la música es pari s’hauran de posar sobre un dels fulls de paper de diari que hi hagi pel terra.

Per la següent ronda traurem un dels fulls i farem el mateix procediment, així successivament. D’aquesta manera els infants hauran de compartir el full de paper com a espai per estar “salvats”.

També es pot fer una altra variant, en comptes d’eliminar fulls de paper, es demanarà que el dobleguin cada vegada per la meitat, de tal manera que la superfície cada vegada és més reduïda i han de compartir aquest espai.

Amb cercles:

La idea és la mateixa que l’anterior. En aquest cas escampem els cercles per l’espai i n’eliminarem un en cada ronda, de tal manera que els infants hauran de compartir els cercles cada vegada amb més gent.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Dinàmica de grup, Joc, i Joc cooperatiu
Projecte Proposta educativa Compartir
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai