Posa't en acció!

  • de 8 a 12 anys
  • Aprenentatge i servei
  • Ciutadania compromesa, Participació i Democràcia, i Pau i solidaritat
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

Amb l’elaboració d’aquest projecte us proposem que conegueu les diferents entitats que hi ha al vostre barri i us interesseu per una. Aquesta serà coneguda pel grup de mitjans amb profunditat i, finalment, s’acabarà duent a terme un projecte conjunt.

Objectius

  • Assumir responsabilitats i tasques per desenvolupar un projecte.
  • Conèixer el funcionament, organització i la missió d’alguna entitat o associació del seu entorn.
  • Establir compromisos cap a ells mateixos, el grup i altres col·lectius.
  • Viure la participació com una tasca col·lectiva en què cadascú ha d’aportar el seu esforç.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Des de les entitats treballem per educar en una actitud solidària, que reforci els lligams de cooperació entre les persones, quelcom imprescindible per construir entre tots i totes, un món més just.
Amb el grup de nois i noies d’aquesta edat una de les millors maneres per treballar la solidaritat és el projecte de grup, ja que és un instrument que permet implicar-se de manera individual i col·lectiva; a més de ser una eina de participació molt creativa.

Amb la realització d’un projecte, el grup de mitjans, pot posar de manifest tots els coneixements adquirits i pot experimentar en primera persona què vol dir liderar un projecte de millora i de canvi social. A més, aquesta activitat ens ofereix la possibilitat de tenir un contacte i treballar amb altres associacions i entitats de la població.

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Participació i Democràcia, i Pau i solidaritat
Tipus Aprenentatge i servei
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai